Dolar
32.35
Euro
34.89
Altın
2,220.20
ETH/USDT
3,555.10
BTC/USDT
70,467.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Köyü boşaltılan ailelere '130 milyonluk' iskan desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köyünü terk etmek zorunda kalan 7 bin 954 ailenin yeni yaşam alanlarına yerleşimi için 130 milyon lira tutarında yatırım yaptı

20.10.2016 - Güncelleme : 20.10.2016
Köyü boşaltılan ailelere '130 milyonluk' iskan desteği

ANKARA-Burcu Çalık,Yıldız Nevin Gündoğmuş

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 5543 sayılı İskan Kanunu çerçevesinde, göçmenler, göçebeler, yerleri kamulaştırılanlar, milli güvenlik nedeniyle yerleri değiştirilen vatandaşlar ile köylerde gerçekleştirilen fiziksel düzenlemeler için bakanlık tarafından "iskan desteği" sağlanıyor.

Bu destek kapsamında devletin yaptığı enerji, sulama, içme suyu amaçlı baraj yapımı, havaalanı, karayolu, demiryolu, ekonomi ve güvenlik ile ilgili tesislerin inşası, tarih ve tabiat varlıklarının korunması, yeraltı zenginliklerinin işletilmesi gibi amaçlar nedeniyle hali hazırdaki yerleşim yerlerini terk etmek zorunda kalan aileler için eski yerleşim yerlerine en yakın mesafede yeni yerleşim alanları belirlenerek iskanları gerçekleştiriliyor.

Geçim sıkıntısı yaşayan aileye "tarım arazisi" desteği

Bakanlık, sağladığı iskan desteklerinde yeni bir hayat kuran ailelerden geçim imkanlarını kaybedenlere yönelik de özel istihdam projeleri geliştiriyor. Vatandaşlara, gelir elde edebilecekleri tarım arazisi, ahır, samanlık, depo gibi amaçlarla kullanılacak işletme binası ve dükkan verilmesi gibi seçenekler sunuluyor.

Her aileye bin metrekarelik arsa

Öte yandan güvenlik sorunu bulunan ve milli güvenlik nedeniyle yaşadıkları köyler boşaltılan veya mevcut yerleşim yeri elverişsiz olan köylerde bulunanlar için de bakanlık, bir aileye ortalama bin metrekarelik arsa tedarik ediyor.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce bu destekler kapsamında son bir yılda hak sahibi 7 bin 954 ailenin iskanı için 130 milyon lira tutarında yatırım yapıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın