Gündem

Kozluk şehitlerini unutmuyor

Batman'ın Kozluk Kaymakamlığınca, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile uzman çavuşlar Soner Fazlıoğlu ve Ali Gülnar için Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu, iftar yemeği verildi.

Selman Tür, Hüsnü Aydın  | 22.06.2017 - Güncelleme : 22.06.2017
Kozluk şehitlerini unutmuyor

Batman

BATMAN

Kozluk Kaymakamlığınca, şehit öğretmen  Şenay Aybüke Yalçın'ın adının verildiği konukevi bahçesinde düzenlenen programa, Vali Ahmet Deniz, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, şehit öğretmen Yalçın'ın babası Sadık Yalçın, amcası Fatih Yalçın, dayısı Osman Gümüşçü ile ilçedeki şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Valisi Deniz, programda yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın 30 yılı aşkındır bu bölgede kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmadığını söyledi.

PKK'lı teröristlerin 9 Haziran'da öğretmen Yalçın ve iki uzman çavuşu şehit ettiğini anımsatan Vali Deniz, şöyle devam etti:

"Hainler, o gün hain yüzlerini bir kez daha gösterdi. 30 yıldır bu bölgede kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmayan bu hainler o gün yüreğimize ateş düşürdüler. Sadece öğrencilerine öğretmenlik yapmak, onlara güzel şeyler öğretmekten başka bir amacı olmayan fidan gibi, gencecik öğretmenimize kıydılar. Güvenliği sağlayan 2 uzman çavuşumuzu şehit ettiler."

"Bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek"

Terör örgütünün piyon olduğunu vurgulayan Deniz, şunları kaydetti:

"Bunların ipini elinde tutanlar Çanakkale'de bu milleti dize getiremediler. Şimdi bu piyonları kullanarak dize getirmeye çalışıyorlar. Asla ve asla bunlar bu milleti dize getiremeyecekler. Bu coğrafyada bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. İş birlikçilerine, siyasi uzantılarına, ne olursa olsun, bu coğrafyadan bu virüsü atacağız. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla bin yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşıyoruz."

Vali Deniz, terör örgütünün artık gençleri devşirip yandaş bulamadığını ifade ederek, "Bunlar ne yaparlarsa yapsın yaşamaya da devam edeceğiz. Bu günler bunların iyi günleri. Artık halkı kandıramıyorlar. Artık terör örgütü kendine yandaş bulamıyor, gençleri devşiremiyor. Ancak haince, kalleşçe bu tür saldırılara tevessül ediyor." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit okutuldu, iftar yemeği verildi.

Muhabir: Selman Tür,Hüsnü Aydın

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın