Gündem

KPSS sorularının sızdırılması davasında tutuklu 8 sanık savunma yaptı

2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 60'ı tutuklu 91 kişi hakkında açılan beşinci davanın ilk duruşmasında 8 tutuklu sanığın savunmaları alındı.

06.02.2017 - Güncelleme : 06.02.2017
KPSS sorularının sızdırılması davasında tutuklu 8 sanık savunma yaptı

ANKARA

2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 60'ı tutuklu 91 kişi hakkında açılan beşinci davanın ilk duruşmasında 8 tutuklu sanık savunma yaptı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ile şikayetçi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile Maliye Bakanlığının avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklardan Erdoğan Girit, hakkındaki suçlamaları reddederek, "İstanbul Anafen dershanelerinde fizik öğretmeni olarak çalıştım. Burada sadece geçimimi temin etmek için bulundum. Daha sonra KPSS'ye girmeye karar verdim. 2009'daki sınavda 76 doğru yaptım, hiçbir yere atanamadım." diye konuştu.

"Soru tarzlarının değişmesi başarımı etkiledi"

Tutuklu sanıklardan Abdulmecit Cömert de tekrar edilen sınavda soru tarzlarının değiştiğini ve bu sebebin başarısını etkilediğini savundu.

İptal edilen 2010 KPSS'ye maddi durumu iyi olmadığı için farklı kaynaklardan hazırlandığını belirten sanık Fatih Akkoyun da hakkındaki suçlamaları reddederek, "Tekrar sınavına gece yolculuğu yaparak Ankara'ya geldim. 2012'de Bursa Valiliğine atandığımda, FETÖ mensubu olmadığım için 50 kilometre uzaklıktaki İnegöl Kaymakamlığına gönderdiler." dedi.

FETÖ ya da başka bir örgütle herhangi bir bağı olmadığını savunan sanıklardan Hatice Ablak da "Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Ne FETÖ ile ne de başka örgütle bağım yoktur. 2010 KPSS sorularını hiçbir şekilde daha önceden ele geçirmedim. Soruları kendi çalışmam sonucu yaptım." diye konuştu.

Sanıklardan Figen Çınar da savunmasında eski TRT çalışanı olduğunu dile getirerek, "TRT'ye memur olarak atanmadım, kurum sınavıyla girdim. HTS kaydı olan şüphelilerden biri eşim, diğeri de arkadaşım. 2009'da aileme maddi destek sağlamak için FEZA AŞ'de çalıştım. Üzerime atılı olan suçlamayı kabul etmiyorum. Daha önceki savunmalarımı tekrar ediyorum. FETÖ ile alakam yoktur. Aleyhime olan ve kanaatten ileri gitmeyen suçlamaları kabul etmiyor ve tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmaya yarın sanıkların savunmalarıyla devam edilecek.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz, İsmet Karakaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın