Gündem

'Krediyle kurban kesmek doğru değil'

Kur'an Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, bankalardan kredi çekip kurban kesmenin doğru olmadığını söyledi.

Hikmet Faruk Başer  | 29.08.2016 - Güncelleme : 29.08.2016
'Krediyle kurban kesmek doğru değil'

Istanbul

İSTANBUL - Hikmet Faruk Başer

Kur'an Araştırmaları Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz, bankalardan kredi çekip kurban kesmenin doğru olmadığını söyledi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban bayramında maddi durumu iyi olmayan kişilerin borçlanmak yerine kurban kesmemesinin daha doğru bir hareket olduğunu belirtti.

Krediyle kurban kesilmeyeceğini dile getiren Yavuz, şöyle devam etti:

''Kurbanı zengin olan ve maddi imkanı olan kişiler keser. Bir ayette 'Allah kuluna gücünün yetmediğini teklif etmez' diyor. İmkanın yoksa bankadan krediyle para çekerek kurban kesmek olmaz. Bankaları bu işe bulaştırarak kurban kesmek doğru bir şey değildir. Zaten mükellef değildir parası yoksa. Kredi alarak borçlanarak kurban kesmek hem dini anlamda uygun değildir. Keseyim de elimde et bulunsun anlamına da getirirse bu da kurban anlamını yitirmiş anlamına gelir. Dinimizin gösterdiği şekilde kurban kesmek daha doğru olur.''

Yavuz, kurban derisinin doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bazı kişilerin kurbanın derisini sattığını hatırlatan Yavuz, ''Kurban da derisi de ancak fakir, fukaraya veya hayır kurumuna sadaka olarak verilebilir. Sahibi tarafından derisi kullanılabilir ama asla satılmaz. Para ile satıldığı takdirde bu paranın tasadduk edilmesi lazım. Eğer satarsa kurbanını iptal etmiş olur.'' ifadelerini kullandı.

Yavuz, "Kurban kesmede asıl amaç sadece et veya kan akıtmak değil, aksine Allah'ın hoşnutluğuna ulaştıracak iyi niyete sahip olmaktır." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın