Gündem

Lezzetini soğuktan alan elmaya Ruslar da talip

Kahramanmaraş'ta "Akdeniz'in Sibiryası" olarak nitelendirilen bin 350 rakımlı bölgede yetiştirilen Göksun elmasına, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Irak gibi ülkelerin ardından Rusya ve Hindistan'dan da talep geldi.

09.11.2017 - Güncelleme : 09.11.2017
Lezzetini soğuktan alan elmaya Ruslar da talip Fotoğraf: AA/İsmail Hakkı Demir

KAHRAMANMARAŞ - İsmail Hakkı Demir

Kahramanmaraş'ın kuzeyinde yer alan ve halkın "Akdeniz'in Sibiryası" olarak nitelendirdiği bin 350 rakımlı bölgede yetişen Göksun elmasının, hasat dönemine yakın zamanlarda sıcaklığın gece 18, gündüz 25 derece civarında olması nedeniyle rengi daha da kızararak parlak hale geliyor ve meyve sertleşiyor.

Göksun elması, Suudi Arabistan, Ürdün, Yemen ve Irak gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Bu sezon Rusya ve Hindistan'dan da talep edilen elma için ihracatçılar ve yerel yöneticiler, paketleme ve tasnif konusunda çalışma başlattı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elmanın Göksun halkının en önemli geçim kaynağı olduğunu belirtti.

Son yıllarda yapılan çalışmalar sayesinde elma rekoltesinin 45 bin tona ulaştığına dikkati çeken Aydın, ürünün yaklaşık yüzde 65'inin ihraç edildiğini anlattı.

İhracatta hedef Avrupa Birliği ülkeleri

Aydın, ihracatın büyük bölümünü Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Bu yıl özellikle Rusya ve Hindistan'dan da talep oldu ancak paketleme ve tasnif konusunda sıkıntımız var. Önümüzdeki yıllarda inşallah istenilen imkanları ilçemizde oluşturup Rusya, Hindistan ve Avrupa Birliği ülkelerine ihracat yapmayı planlıyoruz." dedi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.