Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,213.91
ETH/USDT
3,574.80
BTC/USDT
70,457.00
BIST 100
9,057.53
Gündem

Maçka'da şehit olan polisler son yolculuklarına uğurlanıyor

Trabzon'un Maçka ilçesinde, yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan polis memurları toprağa verildi.

Harun Kaymaz  | 20.07.2016 - Güncelleme : 20.07.2016
Maçka'da şehit olan polisler son yolculuklarına uğurlanıyor

Bursa

ANKARA

Trabzon'un Maçka ilçesinde, yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan polis memuru İbrahim Akın'ın cenazesi Bursa'da toprağa verildi.

Trabzon'un Maçka ilçesinde, yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan polis memuru İbrahim Akın'ın (23) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Mihraplı Camisi'ne getirildi. Buradaki törene, şehidin annesi Şehriban, babası Fuat Akın, kardeşleri ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende, şehidin anne, baba ve kardeşlerinin yanına gelen Tümgeneral Saldık, aileye başsağlığı diledi. Şehit yakınlarının "Vatan sağolsun" sözleri üzerine Saldık, "Onların mübarek kanlarıyla bu vatan ayakta duruyor. Bizim de bu vatana canımız kurban olsun. Şehidimizin mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Şehit Polis memuru İbrahim Akın'ın cenazesi, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliğine defnedildi.

Kırşehir şehidini uğurladı

Şehit olan polis memuru Ramazan Donat'ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı, dün akşam saatlerinde uçakla Ankara, buradan da karayoluyla Kırşehir Belediyesi morguna getirildi. Şehidin cenazesi, burada bir süre bekletildikten sonra törenin yapılacağı Cacabey Meydanı'na götürüldü. 

Törende, şehidin annesi Solmaz ve babası Bayram Donat ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 

Anne Donat, "Bizim evimize ateş düştü, başkalarının evine düşmesin. Ramazan'ımı iyileştirin, evime götüreyim" diyerek ağladı. 

Şehidin anne ve babasının el ele tutuşması, vatandaşları duygulandırdı. 

Polis memuru Ramazan Donat'ın naaşı, meydanda öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Özbağ beldesine götürüldü. 

Babaevinde helallik alınmasının ardından Donat'ın cenazesi, Örcün Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın