Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,161.70
ETH/USDT
3,398.90
BTC/USDT
65,068.00
BIST 100
8,718.11
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Maliye Bakanı Ağbal: Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri bu memlekete ihanet etti

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler." dedi.

Tuğba Yardımcı  | 31.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Maliye Bakanı Ağbal: Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri bu memlekete ihanet etti Fotoğraf AA: Tuğba Yardımcı

Bayburt

BAYBURT 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Bayburt'ta Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, halkı selamladı.

Bayburt meydanında hep beraber, dimdik ayakta oldukları için Allah'a şükrettiğini belirten Ağbal, "15 Temmuz gecesi bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, demokrasisine, hukuk devletine kast etmek isteyen alçaklar, hainler bir darbe girişimi yapmaya kalktı. Bu alçaklar, bu milleti hafife aldılar. Bu milletin imanı, inancı, birliği ve beraberliği sayesinde bu alçaklara gerekli ders verildi, Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Ağbal, hain terör örgütünün 40 yıldır memlekette adeta vücuda giren bir virüs gibi, vücudu yavaş yavaş kirletmeye, zarar vermeye kalktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İstisnasız bütün devlet kurumlarına sızdılar. Emniyete, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sızdılar, bütün devlet kurumları içerisinde yuvalandılar. Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler. Bu memleket ki Suriye'deki zorda kalan 3 milyon kardeşine kucak açmış ensar bir millet. Bu millet öyle bir millet ki zor zamanda sıkıntıya düştüğü zaman içindeki iman kuvvetini, içindeki inancı öyle bir dışına vuruyor ki onun karşısında kimse duramıyor. 15 Temmuz gecesi TSK'nın içinde yuvalanan bu hainler, yine TSK'nın envanterinde bulunan silahları kullanarak milletin karşısına dikildiler, sandılar ki herkes duracak, bunlar darbe yapacak, eskisi gibi bu ülkede yine bir diktatörlük kurmaya kalkacaklar. Sizler, bütün Türkiye bunların karşısına dimdik çıktınız, Allah sizlerden razı olsun. O gece okunan selalar, ezanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkomutanımızın bütün millete yaptığı çağrı sonrası her biriniz meydanlara, sokaklara çıktınız. Bayburt'ta daha ilk anda göstermiş olduğunuz vatanperverlikten dolayı hepinizi yürekten tebrik ediyorum."

"Türk demokrasi tarihi büyük bir sınavdan, büyük bir başarı ile çıktı"

Ağbal, darbe girişiminde bulunanların, karşısına çıkan vatandaşa kurşun atabilecek kadar alçak olduğunu dile getirerek, Allah'tan bu kişileri kahretmesini, helak etmesi temennisinde bulundu.

Ağbal, vatandaşların Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkarak memleketine, milletine, demokrasisine, hukuk devletine, kazanımlarına, ekonomisine, refahına sahip çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hainlere, 'Bak kardeşim sen kim olursan ol, elinde tank da tüfek de uçak da olsa benim iman dolu göğsüm var.' dediniz. Onlarca, yüzlerce, binlerce genç kardeşimiz tankların önünde göğüslerini siper ettiler, Genelkurmay kavşağında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde adeta halka oldular, tankların, topların karşısında durdular. Bu alçaklar ormanlara kaçtı, bu alçaklar inlerine girmeye çalıştılar, dağlara kaçmaya çalıştılar Allah'a şükürler olsun Silahlı Kuvvetlerimizin vatansever evlatları, Türk polisimizin vatan evlatları bu darbenin karşısında dimdik durdu.

Allah ordumuzu başımızdan eksik etmesin. Ordu, millet el ele. Ordunun içerisine yuvalanmış bu alçakları hiçbir şekilde ordumuzla ilişkilendirmemiz asla mümkün değildir. Bizim ordumuz vatanseverdir, bizim ordumuz milletin ordusudur ve millete hizmet edecektir. Nitekim daha ilk andan itibaren ordumuzun başında yer alan komutanlarımız bunlara karşı büyük bir vatanperverlikle karşı koymuşlardır."

"Artık darbeler ülkesi olamayız"

Türk milletinin darbelerden çok çektiğini dile getiren Ağbal, "Bunlar sandılar ki 'acaba bu millet bir darbe girişimi olursa farklı farklı davranır mı?' Artık darbeler ülkesi olamayız, darbeler ülkesi olmak Türkiye'ye yakışmıyor. Ordunun içerisine sızmış bir grup hainin yaptığı alçakça darbe girişimine karşı millet demokrasiye sahip çıkarak bu alçaklara ders verdi. Dosta, düşmana karşı bütün dünyaya Türk demokrasisinin dimdik ayakta olduğunu sizler gösterdiniz." şeklinde konuştu.

Ağbal, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne, her geçen gün refahının arttığına dikkati çekerek, "Sizler, bizler, hep beraber bütün siyasal partilerimizle beraber inşallah bundan sonra da atacağımız adımlarla bir daha darbe girişimi yapmaya hiç kimsenin asla cesaret edemeyeceği, aklından dahi geçiremeyeceği bir Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz." diye konuştu.

Muhabir: Tuğba Yardımcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.