Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.00
BTC/USDT
70,757.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Martin Schulz: AB ile Türkiye sığınmacı meselesinde anlaşmaya varacak

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliğinin Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi.

Meltem Bulur  | 17.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Martin Schulz: AB ile Türkiye sığınmacı meselesinde anlaşmaya varacak

BRÜKSEL

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile sığınmacı krizi meselesinde anlaşmaya varacağını söyledi.

Schulz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile sığınmacıların yeniden yerleştirilmesi konusunda anlaşmaya varamamaları halinde sayının artacağını vurguladı. Bu nedenle Türkiye ile anlaşmaya varmayı umut ettiklerini dile getiren Schulz, "En azından Türkiye bizimle konuşuyor, bazı ülkeler konuşmuyor bile" ifade etti.

AB'ye üye 28 ülkenin bugün sığınmacıların Avrupa'ya nasıl gireceğini tartışmak için Brüksel'de olacağını hatırlatan Schulz, "Yunanistan yoluyla Avrupa'ya giren sığınmacı akınını durdurmak amacıyla Türkiye ile anlaşmaya varacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye ile anlaşmak zorundayız"

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında bugün yapılacak zirveye ilişkin, "Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu olmak zorundadır" dedi.

Üye ülkelerin, sığınmacıların dağıtımı konusunda rol almadığını ve Türkiye ile iş birliği yapmadığına işaret eden Schulz, bu nedenle Türkiye ile anlaşmayı umut ettiklerini vurguladı. Schulz, "Türkiye ile anlaşmak zorundayız ve umuyorum ki bu anlaşma uluslararası yasalarla uyumlu olur. AB'nin Türkiye ile imzalayacağı bir anlaşma Avrupa Konseyi, Cenevre Sözleşmesi, insan haklarına ilişkin uluslararası yasalar, kurallar ve düzenlemelerle uyumlu olmak zorundadır" ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Meltem Bulur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın