Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.50
BTC/USDT
70,589.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Mehmetçik vatan, bayrak aşkıyla adeta ölümüne savaşmaya gidiyor'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Afrin'de, operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize 'Ailene ne söylersin' dediklerinde 'Beklemesinler' diyor. Vatan, bayrak aşkıyla adeta ölümüne savaşmaya gidiyorlar" dedi.

Zehra Melek Çat  | 22.01.2018 - Güncelleme : 22.01.2018
'Mehmetçik vatan, bayrak aşkıyla adeta ölümüne savaşmaya gidiyor'

Istanbul

İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Wow Otel ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni"ne katıldı. Törende, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, 52. Tümen Komutanı Tuğgeneral Özgür Tor, Hava Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Rafet Dalkıran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve gaziler de yer aldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra konuşan Kaya, bugün Bakanlar Kurulu toplantısı olması dolayısıyla programda değişiklik yapıldığını söyledi.

Kaya, törene katılmak istediğini ifade ederek, "Bu nişanın, nesiller boyu sizin gururla, şerefle taşıyacağınız bir devlet övünç madalyası olduğuna inanıyoruz. Nesilden nesile evlatlarınıza, torunlarınıza aktaracağınız ve hak ettiğiniz bir madalya olduğuna inanıyoruz. Rabbim, bugüne kadar bu vatan için canını vermiş tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Aramızda hala tedavileri süren gazilerimiz var, onlara Rabbimden acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

"Gözünü kırpmadan vatan için canını verecek evlatlar yetiştirdikleri için" gazi ve şehitlerin anne ve babalarını da tebrik eden Kaya, şunları kaydetti:

"Dün çok duygulandığımız bir video izledik. Afrin'de, operasyon için yolda olan bir Mehmetçiğimize 'Ailene ne söylersin' dediklerinde, 'Beklemesinler' diyor. Vatan aşkıyla, bayrak aşkıyla, adeta ölümüne bu vatan için savaşmaya gidiyorlar. Bu vatanı korumak için orada mücadele ediyorlar. Bugün operasyonlar hala sürüyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tüm Mehmetçiğimizi, kahraman ordumuzu Rabbim muzaffer eylesin. İnşallah, başarılı bir şekilde orada harekatı gerçekleştireceğiz.

Biz bin yıldır bu topraklarda barış için, adalet için, hak için mücadele ettik. Evet, şehitler verdik. 780 bin kilometrekare, vatanımızın her karış toprağı şehitlerimizin kanıyla sulanmış durumda ama bir karış toprağımızı bile vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Rabbim, inanıyorum ki ordumuzu muzaffer eyleyecek. Dualarımızla biz de onlara destek olacağız inşallah. Oradaki masum sivillerin de hayatları inşallah normale dönecek, oradaki kahraman ordumuzun mücadelesi sonucunda."

"Sizler sayesinde tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik"

Bin yıldır bu topraklarda, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da büyük kahramanlık yazmış milletin terörle mücadelede de destanlar yazdığının altını çizen Kaya, şöyle devam etti:

"Kahraman milletimiz en son 15 Temmuz gecesi de aslında çok büyük bir destan yazdı. Siz kahraman gazilerimiz ve ahirete intikal etmiş şehitlerimiz sayesinde tüm dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Allah, o gece meydanlara inen tüm milletimizden razı olsun. Evet, şehitlik makamına erişmek, gazilik nişanı almak bir nasip meselesi. O gece sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milyonlar sokaklara indi. 250 şehidimiz var, 2 bin 193 gazimiz var ama onun dışında binlerce insanımız da meydanlardaydı. Rabbim hepsinden razı olsun. Allah, gazilik beratı alan kardeşlerimizden de razı olsun. Bugün sizlere devlet övünç madalyası takdim edeceğiz. Eminim ki bu madalya nesilden nesile sizlerin çocuklarınıza, torunlarınıza bırakacağınız en önemli, en büyük gurur vesileniz olacak. Nesilden nesile kahramanlığınızın en büyük nişanı olacak. Allah mübarek eylesin madalyanızı."

"Birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendireceğiz"

Bakan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, kahraman Mehmetçiğe ve orduya dua etti.

Operasyona giden bir Mehmetçiğin "Ailene ne söylemek istersin?" sorusuna, "Beklemesinler" şeklinde verdiği cevapla çok duygulandığını anlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimize ne söylemek istersin' diye sordular, 'Vatanımızı bölemezler' diyor. Böyle kahraman Mehmetçiklerimiz olduğu sürece bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek. Biz nasıl Gabar'da, Kato'da, Tendürek'te inlerine kadar girip, o hain teröristlere derslerini verdiysek, sınırlarımızda da bizi tehdit eden bu terör örgütlerine ki PKK'sı, PYD'si, YPG'si, DEAŞ'ı, FETÖ'sü hepsi bir ve aynı amaca hizmet ediyorlar, hepsiyle aynı kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah. Böyle iman dolu, vatanı için, bayrağı için canını vermekten kaçınmayacak kahraman evlatlarımız olduğu sürece bu vatanı kimsenin bölmeye gücü yetmeyecek inşallah. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendirerek, barış ve huzur içinde inşallah bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, tek millet için, tek bayrak için, tek devlet için, tek vatan için durmadan daha fazla çalışacağız. Evet 780 bin kilometrekare üzerinde Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Acem'iyle, Arap'ıyla, biz tek milletiz, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi daha da güçlendirmemiz gereken bugünlerde birliğimizi, beraberliğimizi kuvvetlendireceğiz inşallah."

Kaya, Bakanlık olarak şehit yakınlarına ve gazilere hizmet etmekten onur duyduklarını vurguladı.

Törende daha sonra 190 gaziye, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, İstanbul Valisi Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal tarafından devlet övünç madalyası ve beratı sunuldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın