Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.38
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,521.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Memurlar izin almaları halinde KKTC ve Gürcistan'a gidebilecek

FETÖ darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirlerinde yapılan değişiklikle hususi (yeşil) pasaport sahibi devlet memurları, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı almaları halinde KKTC ile Gürcistan'a gidebilecek.

23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Memurlar izin almaları halinde KKTC ve Gürcistan'a gidebilecek

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirleri kapsamınde yapılan değişiklerle hususi (yeşil) pasaport sahibi devlet memurları, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı almaları halinde KKTC ile Gürcistan'a seyahat edebilecek.

Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin sonrasında hususi pasaportlu vatandaşların yurt dışına çıkabilmesine yönelik düzenlemelerde bazı değişikliklere gidildi.

Daha önce KKTC ve Gürcistan'a seyahat etmelerine hiçbir şartta izin verilmeyen devlet memurlarına, bağlı bulundukları kurumdan görev ya da yurt dışına çıkış izin yazısı almaları halinde seyahat etme imkanı sağlandı.

Öte yandan hususi pasaport sahibi emekli emniyet mensuplarının da yapılan düzenlemeyle yurt dışına çıkmalarına izin verildi.

Muhabir: İzzet Taşkıran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.