Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,136.00
BIST 100
9,102.12
Gündem

Meteorolojiden sağanak ve dolu uyarısı

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da gök gürültülü sağanak, dolu ve kuvvetli rüzgar değişimi, Erzurum, Erzincan, Kars ile Ardahan çevrelerinde de yağmur bekleniyor.

Volkan Kaşik, İlhami Erkılıç  | 28.05.2017 - Güncelleme : 28.05.2017
Meteorolojiden sağanak ve dolu uyarısı

MALATYA

Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için gök gürültülü sağanak, dolu ve kuvvetli rüzgar değişimi uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede sabaha kadar havanın parçalı ve çok bulutlu olması ve öğleden sonra gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgar değişik yönlerden hafif kuvvette, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Sağanak ve dolunun yanı sıra kuvvetli rüzgar değişiminin oluşturabileceği muhtemel risklere karşı vatandaşlar ve yetkililerin önlem alması istendi.

Öte yandan, Erzurum, Erzincan, Kars ile Ardahan çevrelerinde de yağmurlu geçmesi öngörülüyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güneybatıdan hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'da 6, Erzurum ve Ağrı'da 5, Kars'ta 3, Erzincan'da 8, Iğdır'da 10 derece ölçüldü. 

Günün en yüksek sıcaklıklarının Iğdır'da 28, Tunceli'de 25, Erzincan'da 21, Ağrı'da 20, Kars'ta 19 ve Erzurum ile Ardahan'da 18 derece olacağı değerlendiriliyor.

Muhabir: Volkan Kaşik, İlhami Erkılıç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.