Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.85
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,816.00
BIST 100
9,058.23
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

28.07.2016 - Güncelleme : 29.07.2016
Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' devam ediyor Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar tarafından protesto edildi. Fotoğraf: AA/ Mustafa Önal

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

Siirt

Siirt'te yaşayan Şırnaklı terör mağdurları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk-İş Sendikası Siirt Şubesi'nde bir araya gelen terör mağdurları, FETÖ'nün darbe girişimini ve kentte yaşanan terör saldırılarını kınadı.

Adana

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, Türk ve ABD birliklerinin bulunduğu İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı yakınlarında darbe girişimini protesto etti.

Fuzuli Caddesi'nden araçla konvoy halinde Sezai Karakoç Bulvarına gelen grubun önü polis ekiplerince kesildi. Gruptakiler üs yakınlarındaki bulvarda bir süre yürüdü. 

İstanbul

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kısıklı'da demokrasi nöbetine devam eden bir grup iletişimci, Mehmetçiğe seslendi.

"Meydanlar millete, kışlalar Mehmetçiğe emanet", "Tankla, tüfekle, uçakla, ölümle korkutacağınızı mı sandınız?", "Bu vatan hainlerden temizlenene kadar bize rahat uyku yok" pankartları taşıyan grup adına bildiriyi Serkan Bıçakçı okudu. 

Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi, darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okuttu. Saraçhane Meydanı'nda (15 Temmuz Şehitleri Caddesi) düzenlenen ve sela ile başlayan mevlitte Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ardından mevlit okundu. 

Ankara

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nda vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz'daki çağrısının ardından her gece Kızılay Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'ye tepkilerini dile getiriyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AK Parti'li bazı milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, alana gelip nöbete destek verdi. 

Diyarbakır

Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik demokrasi nöbeti devam ediyor. 

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı. 

Edirne

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne'de demokrasi nöbetini sürdürdü. 

Karabük

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

Safranbolu Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazı kıldı. Namazın ardından FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaş, asker ve polisler için mevlit okundu. 

Mersin

Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz'dan bu yana Cumhuriyet alanındaki demokrasi nöbetini sürdüren çok sayıda vatandaş, bu akşam da bir araya gelerek FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Sivas

Sivas Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Burada, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı tarafından askere gidecekleri olan gençlere kına yakma etkinliği düzenlendi.

Çanakkale şehitlerinden Kınalı Ali'nin hikayesi anlatıldıktan sonra Türk bayraklarıyla sahneye çıkan kadın kolları üyeleri, 4 askere kına yaktı.

Yozgat

Yozgat'ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü. 

Meydandaki buluşmaya, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım da destek verdi.

Niğde

Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Niğde Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. 

İzmir

İzmir Konak Meydanı'nda bir araya gelen binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti.

"Biz aziz millet tarihi boyunca hiçbir mandanın himayesine girmemiştir", "Limon sattık vatan satmadık", "Vatansız can ne işe yarar Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankartlar açan vatandaşlar, "Dombıra" ve "Türkiyem" şarkılarına Türk bayrakları, meşale ve cep telefonlarının ışıklarıyla eşlik etti, zaman zaman tekbir getirdi.

Eskişehir

Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkileri devam ediyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

Kırklareli

Kırklareli'nde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. 

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Van

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

Elazığ

Elazığ'da İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi. Meydanda nikah kıyan iki çift, direnişe destek verdi. Elazığ Belediyesi Mehteran ekibi, katılımcıları coşturdu.

Demokrasi Meydanı'na gelen Merve Özcan ile Bayram Yılmaz ve Miyase Dağdeviren ile Yusuf Demirelli çiftinin nikah töreni düzenlendi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından kıyılan nikahların şahitliğini Vali Murat Zorluoğlu ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptı. 

Mardin

Ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan siyasi parti temsilcileri, bazı sendika ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. 

Bingöl

Demokrasi nöbetinin 14. gününde Saat Kulesi önünde bir araya gelen kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ile özel güvenlikçiler, ellerinde Türk bayrakları ile “Milli iradeye evet, darbeye hayır" pankartı taşıyarak, nöbetin tutulduğu Genç Caddesi'ne kadar yürüdü.

Siirt

Siirt'te de binlerce vatandaş, protesto için kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine valilik önünde toplandı.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Zonguldak

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, binlerce kişinin katılımıyla Zonguldak'ta protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu, lokma ve nohutlu pilav ikram edildi. 

Meydanda kurulan ekrandan vatandaşlar darbe girişiminde yaşananları izledi. 

Antalya

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyalılar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz ile AK Parti Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. 

Burdur

Burdur'un Yeşilova ilçesinde kaymakamlık tarafından "Demokrasi yürüyüşü" yapıldı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşte vatandaşlar sloganlar ile FETÖ'ye tepki gösterdi. Yeşilova Kaymakamı Necdet Özdemir, 15 Temmuz'daki hain planın milletin kahramanlığı sayesinde önlendiğini söyledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Peygamber ocağı" olarak tanımlandığını anlatan Özdemir; "Türkiye'nin üzerinde sinsi bir şekilde kurulmaya çalışılan hain planlar deşifre oldu. O gecede yaşananlar herkesi gururlandırdı." dedi.

Aydın

Demokrasi nöbeti için Aydın Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak", "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. 

Uşak

Uşak'ta meydanları dolduran binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip demokrasi nöbeti tutmayı sürdürdü.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı. 

Denizli

Denizli'de bir araya gelen her yaştan binlerce vatandaş, darbe girişimine tepki olarak Delikliçınar Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor. 

Sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde meydanda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile darbeye karşı tek ses, tek yürek olmayı sürdüren vatandaşlar, mehter takımının marşlarına eşlik etti. 

Kayseri 

Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, bugün de meydanları boş bırakmadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na akın eden vatandaşlar, marşlar ve şarkılar okudu, ilahilere eşlik etti.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti. 

Aksaray 

Aksaray'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla kent meydanını dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" diye slogan attı.

Muğla

Menteşe ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi.

Nevşehir

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda demokrasi nöbeti tutan kalabalık, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attı. 

Sinop

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. 

Kastamonu 

Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor. 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar için AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplu hatim duasını dinledi. 

Amasya 

Amasya'da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor. 

Yavuz Selim Meydanı'nda 14 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, Amasya Belediyesi mehter takımının seslendirdiği kahramanlık türkülerine, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. 

Trabzon

Trabzon'da Türk-İş'e bağlı 12 sendika temsilcisinin düzenlediği "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü" kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 200 sendika üyesi, ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk Alanı'na kadar yürüdü. Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter ekibinin de eşlik ettiği grup, daha sonra AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önündeki alanda demokrasi nöbetine katıldı.

Rize 

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi. 

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED ekrandan gelişmeleri takip ediyor. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, mehter marşına eşlik etti. 

Bayburt

Bayburt'ta da vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelerek demokrasi nöbetini sürdürdü.

İl Müftülüğü görevlilerince okunan mevlit ve Kur'an-ı Kerim'in ardından vatandaşlar hep birlikte trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi üzerinde yatsı namazı kıldı.  

Gümüşhane 

Atatürk Caddesi’nde düzenlenen programa, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcıları, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. 

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehteran gösterisi sunuldu. 

Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al, gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak birlikte yatsı namazını kıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

Malatya

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

Valilik önünde kurulan sahnede vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar zaman zaman tekbir getiriyor.  

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş kent meydanındaki demokrasi nöbetine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek, "Artık Türkiye’de entrikalarla, oyunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Bu millete artık bu tür oyunlar sökmeyecek. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kahramanmaraş'ta da çok büyük bir coşku var. Bu tür girişimler demokrasimizi daha da güçlendirirken, bizlerin de sorumluluğunu artırıyor." diye konuştu. 

Kilis

Kilis'te binlerce vatandaş, darbe girişimine karşı tepkilerini Cumhuriyet Meydanı'nda sürdürüyor.

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Yeşilay ile iş adamları Mehmet Aykanat ile Erdoğan Aktaş tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor. 

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek, Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi. 

Çocukların okudukları şiirlere de eşlik eden vatandaşlar, uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı. 

Gaziantep

Gaziantep'te ise vatandaşlar demokrasi nöbetini Demokrasi Meydanı'nda sürdürdü.

Meydanda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütüne lanet okuyup, darbe girişimini protesto etti. 

Meydandaki dev ekranlara, Anadolu Ajansınca (AA) hazırlanan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan video film yansıtıldı. Vatandaşlar, video filmi dikkatle izledi.

Balıkesir

Milli İrade Meydanı'nda toplanan binlerce kişi öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesince meydana kurulan dev ekrandan gündemi takip etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana gelen vatandaşlara, sivil toplum kuruluşları tarafından çeşitli ikramlar yapıldı.  

Çanakkale

Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları attı. 

Alana gelen vatandaşlar, Çanakkale 1915 Ruhu Gençlik Derneği üyelerinin, darbe girişimine karşı güvenlik güçlerinin yanında olduklarını göstermek amacıyla yaptıkları tank maketiyle hatıra fotoğraftı çektirdi. 

Yalova

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, bugün de nöbetlerine devam etti. 

Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz'dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine yine tepki gösterdi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı. 

Kütahya

Kütahya'da merkez ve ilçelerde "demokrasi nöbeti" tutmak için kentin çeşitli noktalarından araçlarla ve yaya olarak binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara yine akın etti. 

Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri de Cumhuriyet Meydanına gelerek ''Demokrasi nöbetine'' destek verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın