Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.20
BTC/USDT
70,020.00
BIST 100
9,083.73
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Meydanlarda nöbet devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

29.07.2016 - Güncelleme : 30.07.2016
Meydanlarda nöbet devam ediyor

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ne devam ediyor.

İstanbul

İstanbul Taksim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü. Taksim Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, darbe girişimine karşı sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne devam etti.

Binlerce kişi, akşam saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Meydanı'na geldi. Darbe karşıtı sloganlar atan vatandaşlar, sahneden çalınan marşlara ve "Türkiyem" türküsüne eşlik etti. Bazı dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu ile yönetmenler de darbe girişimine tepkilerini göstermek için Taksim Meydanı'na geldi. Sanatçılar sahneye çıkarken, yönetmenler Mesut Uçakan ve Nazif Tunç, kısa birer konuşma yaptı.

Vatandaşlar, meydana kurulan ekranlardan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nin açılışı ve Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmalarını dinledi.

Ankara

Ankara Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kızılay Meydanı'nda başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Meydanı dolduran vatandaşların nöbetine destek veren eski KKTC Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri, platformdan halkı selamlayıp darbe girişimine tepki gösterdi.

Öz Ağaç-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, TRT binası önünde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İzmir

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İzmir Konak Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşların nöbetine, sanatçı Uğur Işılak da sevilen şarkılarını seslendirerek destek verdi.

Katılımcılara hitap eden Işılak, 15 Temmuz'da Türk milletinin destan yazdığını, bu destanı dünyanın okuması gerektiğini söyledi.

Uşak

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplanarak mehter marşları eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü.

Katılımcılar, yürüyüşün ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Şehitleri Anma Programı'nı kent meydanına kurulan dev ekrandan izledi. Daha sonra mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

Denizli

Denizli'de, sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Mehter marşları eşliğinde devam eden etkinlikte katılımcılar, aniden bastıran yağmur nedeniyle belediyenin giriş katı ile meydana kurulan brandaların altına sığındı. Vatandaşlar, daha sonra meydandaki dev ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmasını dinledi.

Gaziantep

Gaziantep'te FETÖ'nün darbe girişimine karşı tutulan demokrasi nöbetine muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde katıldı. 

Kentin farklı noktalarından Demokrasi Meydanı'na gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütünü ve darbe girişimini protesto etti.

Kastamonu

Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki için Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. 

Meydanda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi, yapılan duaya eşlik etti.

Ayrıca kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı film gösterildi, vatandaşlar da darbe girişimini protesto ederek sloganlar attı.

Konya

Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar tarafından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonun kuruluşundan bugüne kadar her dönem milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır aldığını söyledi.

Arslan, 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nin ardından ağır bedeller ödediklerini belirterek, federasyonlarının kapatıldığını, kendilerinin mahkum edildiğini ancak yine de darbelere karşı her zaman direndiklerini vurguladı.

Sakarya

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan ve darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, 15 Temmuz'da darbecilere karşı koymaya çalışırken yaralanan gazilerle platforma çıktı. Vatandaşları selamlayan ve o gece yaşadıklarını anlatan gazilerden bazıları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Katılımcılara seslenen Coş, demokrasi nöbetini vatandaşlarla pür dikkat sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi.

Bursa

Başbakan Binali Yıldırım, cep telefonundan görüntülü görüşme yöntemiyle Bursa'nın İznik ilçesinde "demokrasi nöbeti" tutulan meydana bağlanarak, vatandaşlara seslendi.

İznik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlar tarafından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor.

Yıldırım, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile cep telefonundan görüntülü görüşmesi sırasında meydanda toplanan vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Trabzon

Trabzon Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen program, İl Müftülüğü görevlilerinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duaların edildiği demokrasi nöbetinde, vatandaşlar darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Alana kurulan ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntüler yansıtıldı, şiirler okundu.

Rize

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürmeye devam etti. 

Adıyaman

Adıyaman'da meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de şehitleri anma programında yaptığı konuşmayı dinlerken duygulandı.

Valilik önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleriyle darbe girişimini protesto ederken, Erdoğan'ın konuşması esnasında ise bazı vatandaşlar gözyaşı döktü.

Malatya

Malatya'daki demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki şehitleri anma programını kurulan dev ekrandan izledi.

Malatya Valiliği önüne gelen vatandaşlar, Erdoğan'ın konuşması esnasında duygulandı, bazı vatandaşların da ağladığı görüldü.

Ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de Malatya'da, "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşları ziyaret etti.

Kilis

Kilis'te binlerce vatandaş, Cumhuriyet Meydanı'ndaki nöbeti sürdürüyor.

Alandakilere Kilis Belediyesi, Türk Kızılayı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile hayırseverler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. Valilikçe kurulan "demokrasi standı"na darbe girişimiyle ilgili hatıralar yazıldı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Karaköprü Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, yatsı namazı kıldı, Kur'an-ı Kerim okuyup dualar etti.

Vatandaşlar, daha sonra Türk bayraklarıyla FETÖ terör örgütü aleyhine slogan attı. Aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara tepkilerini dile getirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bütün darbeler emperyalistler tarafından planlanır, onların işbirlikçileri, kuklaları, maşaları tarafından icra edilir. 15 Temmuz'daki de yine uzaklarda bir yerlerde okyanusun öte tarafında planlandı, buradaki işbirlikçileri tarafından icra edilmeye çalışıldı, lakin başarısız oldu." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla Şanlıurfa'nın Rabia Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden Yapıcıoğlu, katılımcıları Türkçe, Arapça ve Kürtçe selamladı.

Gümüşhane

Atatürk Caddesi’nde devam eden demokrasi nöbetine, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Dua ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde, ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğe katılan Afgan çocuklar da dikkat çekti.

Isparta 

Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'ndaki konuşmasını alandaki dev ekrandan canlı yayında izleyen katılımcılar, darbe girişiminde şehit olanlar için yapılan duaya eşlik etti.

Burdur

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, darbe girişimine tepki gösterdi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile "Birlikte Başardık, Birlikte Türkiye'yiz" yazısına yer verilen dev ekranın da bulunduğu meydanda, şehitler anısına saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Giresun

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor. Kentteki çeşitli sivil toplum örgütleri de kurdukları çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

Bayburt

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde bir araya gelen vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürdü.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Kırklareli

Vilayet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' sloganları attı. 

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de meydana geldi.

Tekirdağ

Tekirdağ'da Valilik binası önünde ellerinde bayraklarla toplanan vatandaşlar, meydandaki ekranda canlı yayınlanan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezindeki şehitleri anma programını izledi.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbirlerle demokrasi nöbetine devam etti.

Çankırı

Belediye Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları ile dövizler bulunan binlerce kişi, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Vatan sana canım feda" sloganları attı. Kur'an-ı Kerim okunduktan sonra darbe girişiminde şehit olanlar için dua edildi.

Tunceli

Tunceli Müftülüğü ve Tunceli Cemevi tarafından FETÖ'nün darbe girişimine karşı birlik lokması dağıtımı yapıldı.

Tunceli Cemevi bahçesindeki etkinlikte konuşan Vali Osman Kaymak, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin hiç arzu etmediği bir olay yaşadığını hatırlattı.

Karabük

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi protesto edildi.

Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazını kıldı.

Kılınan namazın ardından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından "Efeler gösterisi" sunuldu, "Türkiyem" türküsü, "Sakarya" şiiri okundu.

Kayseri

Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na akın eden vatandaşlar, FETÖ aleyhinde sloganlar attı.

Vali Süleyman Kamçı, vatandaşlara 15 Temmuz'dan beri meydanları boş bırakmadıkları için teşekkür etti.

Kahramanmaraş 

Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar Kent Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 

Kent Meydan'ında Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve dualarla başlayan demokrasi nöbetinde, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci Şehit Astsubay Ömer Halis Demir'in isminin Avşar Kampüsü'ndeki parka verildiğini söyledi. 

Erzurum

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 15. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, ellerinde bayraklarla marşlar okudu.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda her yaştan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Erzincan

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde "Vatan için nöbetteyiz" programı ile protesto edildi. İlçe merkezinde bir araya gelen vatandaşlar ve iskan edilen Ahıska Türkleri, ellerinde Türk bayrakları ile programa katıldı. 

Belediyeye ait çay bahçesinde Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda Vali Ali Arslantaş ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle teşekkür konuşmaları yaptı. 

Yozgat

Yozgat'ta, akşam saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbetini" sürdürdü.

Vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Nevşehir

Nevşehir’de, Diriliş Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. 

Türk bayraklarıyla süslenen araçlar meydan çevresindeki caddelerde konvoy oluşturdu. Vatandaşlar da meydana kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı olarak yayınlanan konuşmasını izledi. 

Aydın

Aydın Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak, "Bu vatan bizimdir, bizim kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "İdam isteriz" sloganları attı.

Manisa

Manisa'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilenler anısına Manisa Valiliği, Şehzadeler Kaymakamlığı ve İl Müftülüğü organizasyonuyla program yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki anma etkinliğinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftüsü Sinan Cihan da şehitler için dua ettirdi.

Antalya

Antalya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi. 

Çanakkale

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbetleri" sürüyor. 

İskele Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla, darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı. 

Eskişehir

Eskişehir'de yağışa rağmen vatandaşlar demokrasi nöbetine yoğun katılım gösterdi. 

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini kınayan sloganlar attı. 

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. 

Kırşehir

Kırşehir'de demokrasi nöbetine destek için yürüyüş gerçekleştirildi. Valilik önünde başlayan yürüyüş, demokrasi nöbetinin tutulduğu Cacabey Meydanı'nda son buldu. Büyük bir katılımın olduğu yürüyüşte gençler, tekbirler getirerek çeşitli sloganlar attı. Kırşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında büyük bir Türk bayrağı da taşındı.

Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'nı dev ekrandan canlı izleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulundu.

Niğde

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. 

Ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Kurulan platformda sahne alan bir grubun söylediği ilahilere vatandaşlar da eşlik etti. 

Ağrı

Ağrı Valiliği önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak darbe girişimini lanetledi. 

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in temsil edildiği maket, dar ağacına asılarak idam edildi. 

Van

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" sloganları attı.

Afyon 

Afyonkarahisar'daki Anıtpark önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı. 

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye tarafından da çeşitli ikramlar yapıldı. 

Aksaray

Aksaray'da ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla kent meydanını dolduran vatandaşlar da "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde sloganlar attı.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlar yapıldı. 

Kocaeli

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne, bazı ünlüler de katılarak destek verdi.

İzmit'teki Perşembe Pazarı alanındaki organize edilen "demokrasi şöleni"nde, Gezegen Mehmet, Hopdedik Ayhan ve Afrikalı Ali sunuculuk yaptı.

Yapımcı Polat Yağcı öncülüğünde, Nihat Doğan, Berdan Mardini, Doğuş, oyuncu Özlem Balcı, Saruhan Hünel, eski milli atlet Nagihan Karadere'nin de aralarında bulunduğu, spor dünyasından dizi oyuncularına kadar çok sayıda ünlü, demokrasi nöbetine katılarak vatandaşları selamladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın