Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumlular mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Adana'da özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili, "Sorumlular, denetim ve kontrol görevini suistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Özcan Yıldırım  | 30.11.2016 - Güncelleme : 30.11.2016
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumlular mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır

Ankara

ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda dün akşam saatlerinde çıkan yangının tam bir felakete dönüştüğünü belirtti.

Olayda, orta öğretim çağındaki 11 kız çocuğu ile yurtta görevli 1 eğitmenin yanarak can verdiğini anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Hayatlarını kaybeden evlatlarımıza Allah'tan rahmet dilerken, acılı ailelerine sabır ve başsağlığı niyaz ediyorum. Yangından yaralı kurtularak tedavi altında tutulanlara acil şifalar temenni ediyorum. Yalnızca Adana ile kalmayıp bütün Türkiye'yi hüzne sokan, kaderden kedere savuran yangın faciası her yönüyle, her ihtimaliyle araştırılıp incelenmelidir. Bundan sonrası için yapılması gerekenler bellidir. Yangının nasıl çıktığı, içi ahşap kaplı söz konusu iki katlı yurt binasını nasıl sardığı en kısa sürede netleştirilmeli, sorumlular, denetim ve kontrol görevini suistimal edenler mutlaka bulunup cezalandırılmalıdır."

"Kaybedecek tek bir çocuğumuz yok"

Gelecek nesillere sahip çıkılıp, onların desteklenmesinin devletin asli sorumluluk ve görevleri arasında olduğunu bulunduğuna işaret eden Bahçeli, bunun tersini düşünmenin yanlış, esef ve endişe verici bir bakış olduğunu bildirdi.

Sokak aralarında kurulmuş, sağlıksız, istismara açık ve güvensiz yerlerde çocukların heder olup gitmesine göz yummanın, ses çıkarmamanın, hatta örtülü olarak önünü açmanın bu ülke ve millete yapılabilecek en dehşet verici kötülüklerden biri olduğunu belirten Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'de körpe yaştaki evlatlarımızın ailelerinden uzakta kaldığı barınma yerlerinin bir envanteri çıkarılmalı, bunun yanında hangi maksat ve emele dayalı olarak özel yurtların açıldığı acilen değerlendirmeye alınmalıdır. Bilinmelidir ki kaybedecek tek bir çocuğumuz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi, sırf sosyal ve ekonomik imkansızlıklardan dolayı ilkel şartlara mahkum edilen, hayatların baharında her türlü risk ve tehlikeye maruz bırakılan çocuklarımızın davacısı olacak, elbette her daim yanlarında duracaktır."

Muhabir: Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın