Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,206.44
ETH/USDT
3,587.90
BTC/USDT
71,035.00
BIST 100
9,063.01
Gündem

Milletvekilleri sığınmacıların konakladığı kampları inceledi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.

İrfan Aydoğdu  | 25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Milletvekilleri sığınmacıların konakladığı kampları inceledi

Gaziantep

GAZİANTEP

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı çadır ve konteyner kentte incelemelerde bulundu.

İlçeye gelen 8 milletvekillinden oluşan komisyon üyeleri, ilk olarak gittikleri yaklaşık 5 bin Suriyeli sığınmacının yaşamını sürdürdüğü konteyner kentte, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve İl Affet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Taşkesen tarafından karşılandı.

İdari binada basına kapalı gerçekleşen brifinge katılan komisyon üyelerinin, her iki kampta kalan sığınmacı sayısı, sığınmacılara yönelik verilen hizmetler ile sosyal etkinlikler ve yaşam koşulları ile ilgili bilgi aldıkları öğrenildi.

Konteyner kentteki incelemelerini tamamlayan komisyon üyeleri, daha sonra yaklaşık 11 bin Suriyelinin kaldığı çadır kente geçerek, burada da incelemelerde bulundu.

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın