Gündem

Milli Denizaltı Çalıştayı yapıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Oramiral Bostanoğlu, İstanbul Tersanesi Komutanlığı Dizayn Proje Ofisi Müdürlüğü'nde düzenlenen Milli Denizaltı (MİLDEN) Çalıştayı'nda konuştu.

Enes Duran  | 15.06.2017 - Güncelleme : 16.06.2017
Milli Denizaltı Çalıştayı yapıldı

Ankara

ANKARA 

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, 1965'te ilk muharip gemi̇ Koçhisar'ın Gölcük Tersanesi Komutanlığından deni̇ze indirildiğini kaydederek, 38 yıl sonra tasarım, inşa ve performans sorumluluğu Deni̇z Kuvvetleri̇ Komutanlığında olacak şekilde ada sınıfı korvetleri̇n dizayn çalışmalarına başlandığını ifade etti.

7 yıllık dizayn ve inşa sürecinden sonra, 2011 yılında ada sınıfı korvetlerin ilki TCG Heybeliada'nın hizmete girdiğine dikkati çeken Oramiral Bostanoğlu, 19 Ocak'ta sac kesi̇mi̇ yapılarak can suyu veri̇len "i-sınıfı" fırkateyn projesinin de mi̇lli̇ gemi̇ konsepti̇ni̇n en güzel örneklerinden biri olacağını vurguladı.

Oramiral Bostanoğlu, su üstü savaş gemi̇leri̇ni̇n tasarım ve inşasında gösterilen başarıyı denizaltılarda da yakalamak istediklerini belirterek, Gölcük Tersanesi Komutanlığında 53 yıldır denizaltıların "overholleri"nin yapıldığını, 35 yıldan beri de denizaltı inşa ettiklerini kaydetti.

"Denizaltıda azami yerli katkı sağlanması öncelikli hedefleri̇mi̇z"

Oramiral Bostanoğlu, Alman tasarımı "preveze" ve "gür" sınıfı denizaltıların tamamını, "ay" sınıfı denizaltılarının da yarısını Gölcük'te inşa ettikleri bilgisini paylaştı.

Oramiral Bostanoğlu, öncelikli hedeflerinin Deni̇z Kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu denizaltıların, ihtiyaç olan konfigürasyonda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yetişmiş personeli ve altyapısını kullanarak, savunma sanayisi sektöründeki tüm paydaşların katkıları ve el birliğiyle, 2030'lu yıllarda "Mavi Vatan"da hizmete gi̇recek mi̇lli̇ denizaltının tasarımını ve inşasını azami yerli̇ katkıyla gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın