Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.08
ETH/USDT
3,580.20
BTC/USDT
70,655.00
BIST 100
8,985.35
Gündem

Milli Eğitim Bakanı Avcı: 450 bin Suriyeli çocuğu eğitime almayı planlıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Suriyeli sığınmacı çocuklarla ilgili olarak "330 binini örgün eğitime aldık. Bu yıl sonuna kadar toplamda 450 bin Suriyeli çocuğu eğitime almayı planlıyoruz." dedi.

11.04.2016 - Güncelleme : 11.04.2016
Milli Eğitim Bakanı Avcı: 450 bin Suriyeli çocuğu eğitime almayı planlıyoruz Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları 25. Daimi Konferansına katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Brüksel'de Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Fotoğraf: AA/ Dursun Aydemir

BRÜKSEL

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriyeli sığınmacı 330 bin çocuğun örgün eğitime alındığını, yıl sonuna kadar toplamda 450 bin Suriyeli çocuğun eğitime alınmasının planlandığını belirterek, " Bu çocuklar için Türkiye kendi imkanlarıyla yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu konuda bütün ülkeleri yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Avcı, Brüksel'de yapılan Avrupa Konseyi Eğitim Bakanları 25. Daimi Konferansı'na katıldı. 47 bakanın katıldığı konferansın "Demokratik Kültüre Katılım için Gereken Yeterlilikler Referans Çerçevesi" başlıklı birinci oturumunda konuşan Avcı, sözlerine Brüksel'de geçen ay yaşanan saldırılardan duyduğu üzüntüleri dile getirerek başladı. Belçika halkına geçmiş olsun dileklerini sunan Avcı, "Türkiye terörün her zaman karışında olmuştur ve karşı olmaya da devam edecektir" dedi.

"Bütün ülkeleri yanımızda görmek istiyoruz"

Konuşmasında Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarına değinen Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Ülkemde 2,5 milyon Suriyeli sığınmacı var. 5-17 yaş arası okul çağında, 830 bin Suriyeli çocuk bulunmaktadır. Biz bugün itibariyle bunların 330 binini örgün eğitime aldık. Bu yıl sonuna kadar toplamda 450 bin Suriyeli çocuğu eğitime almayı planlıyoruz. Bu çocukların 85 bini kamp içindeki geçici eğitim merkezlerinde, 170 bini kamp dışında kurulan geçici eğitim merkezlerinde, 75 bini ise Bakanlığımıza bağlı okullarda eğitim görüyor. Bu çocuklar için Türkiye kendi imkanlarıyla yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu konuda bütün ülkeleri yanımızda görmek istiyoruz."

"İslamofobi akımları karşısında bütün devletler tedbir almalı"

Konferansın en büyük sonuçlarından birisinin de bu konu hakkındaki farkındalığın arttırması olacağını kaydeden Avcı, "Bununla birlikte terörün yok edilmesinde genç nesillerin eğitiminin çok önemli bir role sahip olduğunu hepimizin paylaşıyor olması da çok önemlidir. Farklılıklara sahip olan kültürel çeşitlilikten haberdar, demokrasinin evrensel değerlerine saygılı insanlar yetiştirerek bunu sağlayabiliriz. Bu bakımdan demokrasi kültürüne aktif katılım sağlayacak öğrencilerin yeterlilikleri için Avrupa Konseyi'nin göstermiş olduğu çabayı da değerli buluyorum" diye konuştu.

Özellikle İslamofobi akımları karşısında bütün devletlerin tedbir alması gerektiğini dile getiren Avcı, "Müslüman kitleler, terör örgütlerinin vahşetinden sorumlu tutulmamalı ve haksızlığa meydan verilmemelidir" ifadesini kullandı.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın