Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.77
ETH/USDT
3,565.10
BTC/USDT
70,906.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Okullarımızı yakan örgüt eğitim düşmanıdır

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımızı yakan örgüt halk düşmanıdır, gençlik düşmanıdır, eğitim düşmanıdır." dedi.

30.04.2016 - Güncelleme : 01.05.2016
Milli Eğitim Bakanı Avcı: Okullarımızı yakan örgüt eğitim düşmanıdır Başbakan Ahmet Davutoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katılmak üzere Belediye Meydanı'nda halkla buluştu. Törende, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir konuşma yaptı. Fotoğraf: AA

MUŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımızı yakan örgüt halk düşmanıdır, gençlik düşmanıdır, eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz." dedi.

Muş'un kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kente gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Belediye Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 13 yıldan beri Türkiye bütçesinde en büyük payın milli eğitime ayrıldığını belirtti.

"Bu çerçevede Muş'ta nereden nereye geldiğimizi hatırlayalım" diyen Avcı, "2002 yılında Muş'ta, 2 bin 240 derslikli okul vardı. Bugün 4 bin 819 derslik var. Bu şu demek. Muş'ta 2002'de ne kadar derslik varsa ondan daha fazlasını biz yapmışız. 2002'de 2 bin 829 öğretmen görev yapıyordu, bu yıl 6 bin 36 öğretmen görev yapıyor. Yeter mi yetmez. Daha fazlası gerekiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren daha da fazlası olacak inşallah." değerlendirmesinde bulundu. 

 "Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez"

Geçen yıl Kobani olayları bahanesiyle Muş'ta da bazı terör saldırılarının yaşandığını da anımsatan Avcı, "Özellikle okullarımıza, pansiyonlarımıza yönelik saldırılar oldu. Varto'da 12, Bulanık'ta 7 okulumuz yakıldı, yıkıldı, tahrip edildi. Ama ne yaptık 1 yıl geçmeden yıktıklarının yerine, çok daha iyisini daha güzelini yaptık, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin hizmetine sunduk." diye konuştu.

"Devlet nerede okula ihtiyaç varsa, nerede pansiyona ihtiyaç varsa devlet orada" ifadesini kullanan Milli Eğitim Bakanı Avcı, şunları söyledi:

"Varto'daki 12 okulumuzu da yeniden daha güzel yaptık, Bulanık'ta da 7 okulumuzu yeniden yaptık. Kimse bu milletin çocuklarını eğitim hakkından mahrum edemez. Bu okullarımızı yakan örgüt halk düşmanıdır, gençlik düşmanıdır, eğitim düşmanıdır. Bunu da en iyi siz biliyorsunuz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın