Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,299.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Muğla'daki terör operasyonunda yakalanan 3 kişi tutuklandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 4 terörist ile birlikte yakalanan 3 iş birlikçi tutuklandı.

11.10.2017 - Güncelleme : 12.10.2017
Muğla'daki terör operasyonunda yakalanan 3 kişi tutuklandı

MUĞLA

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan 7 kişiden emniyetteki işlemleri tamamlanan 3'ü tutuklandı.

Kumluova Kavşağı bölgesinde 4 Ekim'de güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 terör örgütü üyesinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan İ.B, A.Y. ve M.Y, yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen 3 iş birlikçi adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 iş birlikçi, "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Lazikiye'den gelen teröristleri almak için yola çıkmışlar

İş birlikçilerin, Lazkiye'den gemilerle Fethiye ilçesine gelen 4 terör örgütü üyesini almak için otomobillerle Mersin'den yol çıktıkları öğrenildi.

Seydikemer ilçesi Kumluova kavşağı bölgesinde 4 Ekim'de polis ve jandarma ekiplerince başlatılan ortak operasyon kapsamında güvenlik güçleri, kontrol noktasında durdurdukları 2 araç içerisinde 4 bölücü terör örgütü mensubu ile 3 iş birlikçiyi yakalamıştı.

İş birlikçilerin, Lazkiye'den gemilerle Fethiye ilçesine gelen 4 terör örgütü üyesini almak için otomobillerle Mersin'den yol çıktıkları öğrenilmişti.

Gözaltında bulunan 4 terör örgütü üyesinin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yavuz: Bölgede 19 terörist tespit edildi

Öte yandan, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yaptığı yazılı açıklamasda, Muğla'da PKK silahlı terör örgütüne yönelik daha önceden başlatılan soruşturma kapsamında yürütülen operasyon öncesi bölgede tespit edilen 19 terörist bulunduğunu bildirdi.

Adliyeye bugün sevk edilen 3 kişinin de tutuklandığını hatırlatan Yavuz, "Soruşturma kapsamında şu ana kadar 8 tutuklu bulunurken 5 kişi operasyonda öldürüldü ve bir kişi ise kendisini patlatarak öldürdü. Halen gözaltında 4 kişi bulunurken bir kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Firari olan teröristin de en kısa sürede yakalanacağı değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.