Gündem

Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 7. yılında mezarı başında anılacak

Büyük Birlik Partisinin kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 7. yılında bugün Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anılacak.

Ilkay Guder, Aynur Ekiz  | 24.03.2016 - Güncelleme : 25.03.2016
Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 7. yılında mezarı başında anılacak

Ankara

ANKARA

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterin düşmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu için bugün Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında anma töreni düzenlenecek.

Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas'ın Sarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, 1972'de geldiği başkentte Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitim gördü.

Yazıcıoğlu, 1968'de dernek çalışmalarına başladığı Şarkışla'da ''Genç Ülkücüler Hareketi''ne katıldı. Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde göreve başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, önce genel başkan yardımcılığı, ardından da genel başkanlık yaptı.

12 Eylül 1980'deki askeri darbenin ardından ''MHP ve ülkücü kuruluşlar davası'' sanığı olarak cezaevine giren Yazıcıoğlu, 7,5 yıl burada kaldı, yargılama sonunda ceza almadı. Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfının başkanlığını yaptı.

1993'te BBP'yi kurdu

Muhsin Yazıcıoğlu, 1987'de arkadaşlarıyla Milliyetçi Çalışma Partisinde (MÇP) siyasete girdi ve partinin genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.

Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 1992'de bir grup arkadaşıyla MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'te BBP'yi kurdu ve partinin genel başkanlığına seçildi. 

Yazıcıoğlu'nun ölümü

Kahramanmaraş mitinginin ardından Yozgat Yerköy mitingi için havalanan Yazıcıoğlu'nun helikopteri, 25 Mart 2009'da saat 15.03'te düştü.

Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazı, Keş Dağı yakınlarındaki "Kanlı Çukur" mevkisinde bulundu.

Otopsi raporu sonucu iç kanama geçirmesi sonucu öldüğü tespit edilen Yazıcıoğlu'nun cenazesine 48 saat sonra ulaşıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.