Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.10
BTC/USDT
70,075.00
BIST 100
9,137.54
Gündem

Müşterilerini suyla karşılayıp suyla uğurluyorlar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki uygulama otelinde bir bardak biberiyeli su ile karşılanan müşteriler, konaklama sürecinin sonunda arkalarından bir kap su dökülerek uğurlanıyorlar.

28.08.2016 - Güncelleme : 28.08.2016
Müşterilerini suyla karşılayıp suyla uğurluyorlar Fotoğraf:AA/Suat Salgın

BALIKESİR  - Suat Salgın

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki uygulama otelinde geleneklere uygun olarak bir bardak biberiyeli su ile karşılanan müşteriler, konaklama sürecinin sonunda arkalarından bir kap su dökülerek uğurlanıyorlar.

Unutulmaya yüz tutan gelenekleri yaşatmayı ve sıcak bir iletişim kurmayı amaçlayan uygulamadan, 360 yatak kapasiteli otelde konaklayan müşteriler de memnun.

Cunda Uygulama Oteli'nin sorumlusu ve okulun Teknik Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türkiye'nin en büyük uygulama oteli olduğunu hatırlattı.

Yük, otelde yaklaşık 40 öğrencinin uygulamalı eğitim aldığını, okulda öğrendikleri mesleki eğitimlerini, pratiğe dönüştürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Otelimize gelenleri biz müşteri olarak değil misafir olarak görmekteyiz. Bu yüzden de Anadolu'nun konukseverliğiyle ağırlamaya çalışıyoruz. Her konuğumuzu Anadolu kültüründe olduğu gibi biberiyeli bir bardak soğuk su ile karşılıyor, konakladıkları süre içerisinde kusursuz hizmet vermeye çalışarak kendilerini adeta kendi evlerindeymiş gibi ağırlıyoruz. Konuklarımızı otelimizden ayrılırken de Türk gelenek ve göreneklerine uygun şekilde arkalarından su dökerek uğurluyoruz."

"İşletmelere örnek olabilecek uygulamalar yapmak istiyoruz"

Uygulama otelinin, öğrenciler için rol model olduğunu ifade eden Yük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerimizin mesleki bilgilerinin yanı sıra bu gibi gelenek ve göreneklerimizi de öğrenip yaşatmalarını amaçlıyoruz. Bu metotla gelen misafirlerimizle, aramızda duygusal bir bağ oluşuyor. Su gibi gelip, gitmelerini, kazasız, belasız bir yolculuk yapmalarını temenni ediyoruz. Misafirlerimiz bu uygulamadan çok memnun kalıyorlar. Bizler, turizm eğitiminin verildiği bir kurumuz. Tüm Türkiye genelindeki işletmelere örnek olabilecek uygulamalar yapmak istiyoruz. Bu da onlardan sadece birisidir."

''Öğrencilerimizi bu değerlerle donatarak mezun olmalarını sağlıyoruz''

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen de Cunda Uygulama Oteli'nde geleneksel değerleri koruma ve yaşatma adına yapılan bu uygulamanın ilgi gördüğünü söyledi.

Bilen, otelde konaklayan müşterilerin uygulamadan çok memnun olduğunu vurgulayarak, "Geleneklerimizin yaşatılmasından dolayı öğretmenlerimiz de öğrencilerimiz de memnun. Su ile karşılanıp, su ile uğurlanma geleneğimiz, günümüzde zamanla artık unutulmaya yüz tuttu. Öğrencilerimizi en azından bu değerlerle donatarak mezun olmalarını sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uygulama nedeniyle otelden memnun ayrılan tatilcilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gelerek kendilerine teşekkür ettiğini anlatan Bilen, bu uygulamanın Türkiye geneline yayılmasını temenni ettiklerini belirtti.

''Su gibi akıp, su gibi gitmek adına eski bir geleneği yaşatıyorlar''

Tatilini Cunda Uygulama Oteli'nde geçiren İzmirli İlker Özbeden de burada çok keyifli bir tatil geçirdiklerini söyledi.

Özbeden, konakladıkları otelden çok memnun kaldıklarını dile getirerek, "Doğrusu su ile karşılanıp, su ile uğurlanmak çok şık ve çok güzel bir uygulama. 'Su gibi akıp, su gibi gitmek' adına eski bir geleneği yaşatmaya çalışıyorlar. Ben bu otelde ilk kez konakladım. Ama bu uygulama ve otelin kalitesi nedeniyle bundan sonra her zaman bu oteli tercih edeceğim." dedi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın