Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.76
ETH/USDT
3,558.10
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

NATO hava savunma sistemi Kahramanmaraş'ta

Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı NATO'dan gönderilen hava savunma sistemi Kahramanmaraş'a ulaştı.

İsmail Hakkı Demir  | 06.06.2016 - Güncelleme : 06.06.2016
NATO hava savunma sistemi Kahramanmaraş'ta Fotoğraf: AA/İsmail Hakkı Demir

Kahramanmaraş

KAHRAMANMARAŞ

Suriye'den gelebilecek olası saldırılara karşı NATO'dan gönderilen hava savunma sistemi Kahramanmaraş'a ulaştı.

Alman Patriot Birliği'nin 3 yıllık görevinin dolması ve 2015'in son aylarında kentten ayrılmasıyla Kahramanmaraş'a gelerek hava savunma sistemi kurulumu ile arazi koşullarını inceleyen İtalyan askeri heyetinin ardından, hava savunma sistemini taşıyan askeri araçların sevkıyatına başlandı.

İtalya'dan deniz yoluyla İskenderun Limanı'na oradan da polis ve askerlerin yoğun güvenlik önlemi altında karayoluyla Kahramanmaraş'a getirilen konvoyda 36 tır yer alıyor. Tırlarda füze bataryaları, askeri, teknik ve sağlık malzemelerinin bulunduğu belirtildi.

Konvoy, yoğun güvenlik önlemleri altında Gazi Kışlası'na alındı. NATO'dan sevkıyatın ilerleyen günlerde de süreceği ifade edildi.

Almanya'nın, "Operation Active Fence" misyonu kapsamında, Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na yerleştirilen patriot hava savunma sistemleri bölgede yaklaşık 3 yıl kalmıştı.

Muhabir: İsmail Hakkı  Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.