Gündem

Kokunun kaynağı Kızılca Deresi

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, dün gece kentte paniğe neden olan kokunun dereye izinsiz bırakılan atıktan kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi.

27.06.2016 - Güncelleme : 27.06.2016
Kokunun kaynağı Kızılca Deresi

NİĞDE

Niğde'de dereye bırakılan atıktan kaynaklandığı değerlendirilen koku paniğe yol açarken, çok sayıda vatandaş da rahatsızlanarak hastanelere başvurdu. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kent merkezindeki mahallelerde vatandaşlar, gece yayılan şiddetli koku nedeniyle tedirgin oldu.

155 Polis İmdat hattını arayarak bilgi almaya çalışan vatandaşlar, kokunun kaynağını öğrenemeyince sokaklara çıktı. Kimi vatandaşlar bilgi alabilmek için emniyet müdürlüğü önünde toplandı.

Doğalgaz kaçağı olma ihtimaline karşı doğalgaz dağıtım şirketi ekipleri çalışma başlattı. AFAD ekipleri de mahallelerde önlem aldı. 

Koku nedeniyle rahatsızlık geçiren çok sayıda kişi hastanelerin acil servisine başvurdu. Ambulansların yanı sıra polis ekipleri de rahatsızlanan vatandaşları hastanelere taşıdı. Daha çok çocuklar ve yaşlıların etkilendiği koku nedeniyle hastanelerde çok sayıda kişinin maske taktığı görüldü. 

Hastaneye giden vatandaşlardan Naime Bahar, Esenbey Mahallesinde oturduğunu, sahur için uyandıkları sırada şiddetli kokuyu hissettiklerini anlattı. 

Balkonda çamaşır astığı sırada eve koku geldiğini ifade eden Bahar, 11 aylık bebeğini rahatsızlanınca hastaneye getirdiğini kaydetti. 

Kokunun kaynağı Kızılca Deresi

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, dün gece kentte paniğe neden olan kokunun dereye izinsiz bırakılan atıktan kaynaklandığının tespit edildiğini bildirdi.

Vali Peynircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün gece saat 02.00 civarında 112 Acil Servis merkezine vatandaşlardan yoğun gaz kokusu alındığına dair ihbarlar geldiğini, bunun üzerine Niğde Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, AFAD ve Kapadokya Gaz ekiplerince şehir merkezinde kokunun kaynağına yönelik geniş çaplı çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Vatandaşlar tarafından alınan ihbarların dikkate alındığını her şüpheli noktaya ilgili ekiplerin ulaştığını belirten Peynircioğlu, şu bilgileri verdi:

"Saat 04.00 itibarıyla kokunun yoğunlaştığı Kızılca Deresi bitiminde çalışmalar hızlandırılmış ve söz konusu kokunun bu dereden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yaşanan sorunun söz konusu bölgeye izinsiz atık bırakılması sonucu oluştuğu değerlendirilmektedir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dere suyundan numune alınarak tahlil yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiştir. Vatandaşlarımızın endişelendiği üzere söz konusu kokunun doğal gaz kaçağı veya Akkaya Barajı'ndan kaynaklanmadığı anlaşılmıştır."

Peynircioğlu, kokudan etkilenerek Niğde Devlet Hastanesi acil servis polikliniğine başvuran 71 kişinin de tedavilerinin ardından taburcu edildiğini aktardı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın