Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.40
BTC/USDT
70,275.00
BIST 100
9,137.90
Gündem

Nusaybin'de terör saldırısı: 2 şehit

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı.

04.03.2016 - Güncelleme : 05.03.2016
Nusaybin'de terör saldırısı: 2 şehit Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. (Mehmet Arif Altunkaynak)

MARDİN 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 2 polis şehit oldu, aralarında sivillerin de bulunduğu 35 kişi yaralandı. 

Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanlarının bulunduğu noktaya terör örgütü PKK mensuplarınca sabah erken saatlerde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

İlçe girişindeki Bölge Trafik İstasyonu ve polis lojmanlarının bulunduğu noktaya terör örgütü PKK mensuplarınca sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamanın etkisiyle polis lojmanlarında büyük hasar, karayolunda da derin çukur oluştu. 

Valilik açıklaması 

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Nusaybin Bölge Trafik İstasyonu'na saat 05.45 civarında terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Saldırıda 2 polisimiz şehit olmuştur. İkisi sivil olmak üzere polis ve polis ailelerinden 35 yaralı bulunmaktadır. Hayati tehlikesi olmamak kaydıyla yaralılardan ikisi Mardin Devlet Hastanesinde, ikisi de Kızıltepe Devlet Hastanesinde ameliyata alınmıştır. Daha hafif yaralı durumda bulunan vatandaşlarımızın tedavileri, Nusaybin Devlet Hastanesinde devam etmektedir. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize baş sağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." 

Acı haber baba evine ulaştı

Saldırıda şehit düşen 23 yıllık polis memuru Ercan Günay'ın (48) Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı.

Baba Ekrem Günay'ı 2004'te kaybeden şehit Ercan Günay'ın 67 yaşındaki annesi Gülsen Günay ve kız kardeşi Suna Öztürk'e, çocuklarının şehit olduğu haberi, sağlık görevlileri eşliğinde Kozan İlçe Emniyet Müdürü Serkan Üzülmez tarafından verildi. 

Fenalaşan anne Gülsen Günay ile kız kardeşi Suna Öztürk, kadın polis memurları ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 

Kozan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve polislerce şehidin baba evinin bulunduğu sokak girişine ve evine Türk Bayrakları asıldı. 

Haberi alan Günay ailesinin yakınları, mahalle sakinleri ile ilçede görevli polis memurları aileye taziyede bulundu. 

Ailenin tek erkek çocuğu olan ve bir kız kardeşi bulunan şehit polis memuru Ercan Günay'ın 3 yıl önce Nusaybin'de ikinci doğu görevine başladığı bildirildi. 

Şehidin 17 ve 10 yaşında 2 erkek, 15 yaşında bir kız çocuğu bulunduğu belirtildi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın