Dolar
32.33
Euro
34.86
Altın
2,211.03
ETH/USDT
3,579.10
BTC/USDT
70,692.00
BIST 100
9,017.99
Gündem

'Onlar da bizimle YPG kıyafeti giyiyordu'

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'den kaçarak Türkiye'ye sığınan ve tutuklu yargılanan 3 kadın, örgütün kontrolündeki bölgelerde Batılı ülkelerin askeri kampları bulunduğunu itiraf etti.

11.01.2018 - Güncelleme : 11.01.2018
'Onlar da bizimle YPG kıyafeti giyiyordu'

Kilis

KİLİS-İzzet Mazi

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'den kaçarak Türkiye'ye sığınan tutuklu 3 kadın, örgütün kontrolündeki bölgelerde Batılı ülkelerin askeri kampları bulunduğunu itiraf etti.

Suriye'nin Azez bölgesinde sınırı geçerek Kilis'te güvenlik güçlerine teslim olan ve "silahlı terör örgütü kurma, yönetme veya üye olma" suçlarından tutuklu yargılanan örgüt üyeleri, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak üzere başvuruda bulundu.

İfadelerinde terör örgütü PKK/PYD'nin bazı ülkelerle ilişkisini anlatan tutuklular, örgüte arkadaşları ve çevrelerindekilerin yönlendirmesiyle katıldıklarını söyledi.

K.Y, ifadesinde Suriye'nin Haseke bölgesinde bulunan ve örgütün sözde "Cizire kantonu" olarak adlandırılan bölgede görev aldığını belirterek, şunları anlattı:

"Cizire kantonundayken bire bir Amerika ve Britanya askerlerinin kampları bulunuyordu. Onlar da bizimle birlikte YPG kıyafeti giyiyordu hatta Cizire'de bulunan çoğu taburda 2-3 yabancı asker vardı. Ayrıca, burada TİKKO ve diğer sol grupların 'Hareketli Enternasyonel' isimli taburları vardı. Bunlar da eğitim ve yaşam yönleriyle serbest fakat savaş anında bizimle beraber hareket ediyorlardı."

PKK'nın amacının İran, Irak ve Türkiye sınırında sözde bağımsız devlet kurmak olduğunu, kendilerinin de bu sebeple kandırıldığını ifade eden K.Y, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın YPG'liler tarafından da "lider" olarak görüldüğünü ve talimatlarını cezaevi ziyaretleri sırasında avukatları ya da HDP milletvekilleri aracılığıyla ilettiğini kaydetti.

Terör örgütü saflarında bulunduğu süre içinde hava saldırılarında sığınak ve tünellere girerek korunduklarını anlatan K.Y, ayrıca örgütün elinde tank, PMB zırhlı araç, doçka, havan, katyuşa füzesi, obüs, mayın çeşitleri ve hafif makineli silahlar bulunduğunu dile getirdi.

Yeni "hendek planı"

İfadesinde örgütün Türkiye ile ilgili ikinci bir "hendek operasyonu" planladığını iddia eden K.Y, şunları dile getirdi:

"Cizire kantonunda bulunduğum sırada yapılan örgüt içi değenlendirme ve talimat toplantılarında Türkiye'deki YPS, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde gizli yapılanmalara gittiklerini, silah ve mühimmat depoladıklarını, Türkiye'nin hiç beklemediği bir zamanda yeni bir hendek savaşı başlatarak kesin sonuç elde edeceklerini, daha öncekinden farklı olarak daha fazla kitlenin harekete geçirileceği yönünde konuşmaların olduğundan bahsedilirdi. Amaçlarının Türkiye'yi, Suriye gibi ele geçirip savaş ülkesi haline getirip sözde bağımsız bir devlet kurmak olduğu konuşulmaktaydı. Ayrıca, bunun için yeni hazırlıklara başlandı."

Mühimmat Afrin'den

Suriye uyruklu R.I. da örgüte katıldıktan sonra Türkiye sınırındaki Peno köyünde görevlendirildiğini söyledi.

Bir süre mevzilerde görevlendirildiğini anlatan R.I, şu bilgileri verdi:

"Örgütte bulunduğum süre içinde başka mevzilerde Rus askerlerini gördüm. Rus askerlerinin kendi cepheleri bulunuyordu. Bu askerlerin herhangi bir örgütle savaştığını görmedim. Örgütün elinde kalaşnikof, biksi, el bombası, havan topu, mayın, doçka, M16 piyade tüfeği, kanas, roketler ve Cizire kantonunda panzer, Hummer gibi araçlar benim gördüğüm silahlardı.

Mühimmat depolarını mağaralara, evlerin altına ve tünellerin içlerine yapmaktadırlar. Mühimmat bize Afrin'den gelmektedir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın