Gündem

Orgeneral Akar'dan ikinci kalkışma iddialarına yanıt

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, ikinci kalkışma iddialarına ilişkin, "Bunlara ben şahsen ihtimal vermiyorum. Böyle bir potansiyel yok" dedi.

01.10.2016 - Güncelleme : 02.10.2016
Orgeneral Akar'dan ikinci kalkışma iddialarına yanıt Fotoğraf: AA/Emrah Yorulmaz

TBMM

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ikinci bir kalkışma olabileceği iddiasına ilişkin, "Bunlara ben şahsen ihtimal vermiyorum, öyle bir şey, potansiyel yok" dedi.

Akar, TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiğini belirten Orgeneral Akar, bununla ilgili düzenli bilgilendirmenin yapıldığını hatırlattı. 

"Bizim için değişen bir şey yok"

Bir başka soru üzerine Orgeneral Akar, bölücü terör örgütüyle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Bölücü terör örgütünün uğradığı büyük zaiyatın, yaşadığı sıkıntıların örgütün sözde elebaşılarının telsiz konuşmalarına, verdiği talimatlara da yansıdığını belirten Akar, bunlarla ilgili de haberlerin çıktığını söyledi. 

Bir gazetecinin, kış mevsiminin yaklaştığı, bunun terörle mücadeleyi nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Orgeneral Akar, "Bizim için değişen bir şey yok. Bizim için yaz- kış, gece-gündüz, dağ-kırsal, il-ilçe... Silahlı kuvvetlerimiz orada sivil-asker omuz omuza, daha önceden olduğu gibi il ve ilçelerdeki yapılan operasyonlarda olduğu gibi, sıkı bir işbirliği içinde terörle mücadeleyi sürdürüyoruz" diye konuştu. 

"İhtimal vermiyorum"

"İkinci kalkışma iddiaları, siz böyle bir şey bekliyor musunuz" sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, şunları kaydetti:

"Bu tür duyumlar bitmez. Bu tür duyumlar değişik şekillerde gündeme geliyor. Bunların herhangi bir şekilde organize bir şey olacağına biz, yakınen takip etmekle beraber, ne olup olmadığını tabii ki ciddiye alıyoruz, tabii ki yakından bakıyoruz ama bu olacak manasında değil. Biz her işimizi ciddiye alıyoruz, o manada. Fakat bunlara ben şahsen ihtimal vermiyorum, öyle bir şey, potansiyel yok."

"Kimseye zorluk çıkarmadan bu iş çözülecek"

Askeri sağlık sisteminin Sağlık Bakanlığına devrinin ardından bazı sıkıntıların yaşandığına yönelik şikayetlerin hatırlatılması üzerine Akar, "Herhangi bir sorun olmaması için özellikle gazilerin, şehitlerimizin onlarla ilgili bakanlarımız onlarla ilgili konuda son derece hassas, son derece dikkatli, herkes elinden gelen her türlü gayreti gösteriyor. Herhangi bir şekilde kimseye zorluk çıkarmadan bu iş çözülecek, çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şule Akar 

Orgeneral Akar'ın eşi Şule Akar ise gazetecilerin soruları üzerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından zor günler yaşadığını, kendini yeni yeni toparladığını belirtti.

Darbe girişimi olduğu geceye ilişkin soruya Akar, "Resmen şok. Duygularınızı kaybediyorsunuz, düşünemiyorsunuz, ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Önce ne olduğunu anlamaya çalıştık, hep 'Bir terör saldırısı var, onun için bizim uçaklarımız onun yerini tespit etmeye çalışıyor' öyle düşündüm" yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın