Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Bu, tarihimize en alçak darbe teşebbüsü olarak geçmiştir

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin "en alçak darbe girişimi" olarak tarihe geçeceğini belirterek, "Milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular." dedi.

Efsun Yılmaz, Meriç Ürer  | 31.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Bu, tarihimize en alçak darbe teşebbüsü olarak geçmiştir Fotoğraf AA: Cem Öksüz

Izmir

İZMİR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbetinde" yaptığı konuşmada, darbeye geçit vermeyen İzmirlilere teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını İzmirlilere getirdiğini söyleyen Veysel Eroğlu, Konak'taki tarihi coşkuyu Bakanlar Kurulu'nda gururla anlatacağını belirtti. 

"Planları çok büyüktü"

Ülke tarihinde pek çok darbe girişimi yaşandığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar böyle bir alçak darbe girişimi hiç yaşanmadı. Bu, tarihimize en alçak darbe teşebbüsü olarak geçmiştir. Ama onlar bir hesap yapamadılar, dediler ki 'Biz darbe yaparız millet de evde kalır'. Milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular. Onların çoğu teslim alındı, layık olduğu cezalar da en ağır şekilde verilecektir. Millete ihanet etmenin cezası büyüktür. Bu darbe girişimi sadece hükümete yapılan bir darbe girişimi değildir. Planları çok büyüktü. Hükümetler gelir gider, hedef Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak, parçalamaktır."

Gözü dönmüş hainlerin, akıllarını 1 dolara Pensilvanya'ya satanların darbe girişiminde bulunduğunu söyleyen yıkma, parçalama planıyla hareket ederek TBMM'yi bombaladığını ifade eden Bakan Eroğlu, Cenab-ı Hakkın Türkiye'yi koruduğunu, milletin tek yürek olduğunu, 246 şehidin de millet için can verdiğini söyledi.

Vatanın asla bölünmeyeceğini, ay yıldızlı bayrağın hep dalgalanacağını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu demokrasi meydanlarında her partiye oy vermiş insanlar var. Bu hareket bütün milletimizi birleştirdi. Onlar sandı ki 'hükümete karşı bazı gruplar bize destek verir, bu vatanı ele geçiririz, bazı ülkelerin istihbarat örgütlerine teslim ederiz' diye düşündüler ama vatan bayrak söz konusu olunca 79 milyon vatandaşımız birleşti. Bu kahramanlık destanı dünya tarihine en büyük destan olarak geçmiştir. Size ne kadar teşekkür etsek azdır."

Hainlerin Türk ordusunun ancak yüzde 1,5'i olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, "Onlara karşı çakan kahraman askerlerimize de teşekkür ederim. Çünkü onlar askeriyenin yüzde 1,5'i, diğerleri bizim Mehmetçiğimiz. Bizim Mehmetçik yine Güneydoğu'da PKK'ya, DAEŞ'e karşı mücadele ediyor. Darbe girişiminde bulunanlar ise asker kıyafetine bürünmüş alçaklardır, hainlerdir." dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz,Meriç Ürer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın