Dolar
32.37
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.40
BTC/USDT
70,851.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Ortaokul öğrencisi yardım hayalini gerçekleştirdi

Şanlıurfa'da, Halep'teki çocuklar için oyuncakların toplandığı yardım kampanyasına mektubuyla destek veren Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Sedef Hızmalı, kentteki Suriyeli akranlarına kıyafet dağıttı.

19.01.2017 - Güncelleme : 19.01.2017
Ortaokul öğrencisi yardım hayalini gerçekleştirdi Fotoğraf: Halil Fidan/AA

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, Halep'teki çocuklar için oyuncakların toplandığı yardım kampanyasına oyuncaklarının yanı sıra duygu dolu mektubuyla da destek veren Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Sedef Hızmalı, kentteki Suriyeli akranlarına kıyafet dağıttı.

Yenişehir Ortaokulunda düzenlenen Halep'e oyuncak toplama kampanyasında kaleme aldığı mektupla gündeme gelen 6'ncı sınıf öğrencisi Hızmalı, Suriyeli sığınmacılar için hizmet veren İnsani Yardım Platformu mağazasına giderek, Suriyeli çocuklarla buluştu.

Okuldaki arkadaşlarıyla Suriyeli çocuklarla yakından ilgilenen Sedef Hızmalı, akranlarına kıyafet ve oyuncak yardımında bulundu. Platform yetkilileri de kız öğrenciye teşekkür edip, hediye verdi.

Sedef Hızmalı, Suriye'de yaşananları televizyondan üzüntüyle takip ettiğini belirterek, duygularını Halepli çocuklara umut olmak adına yazdığı mektupta ilettiğini söyledi.

Sığınmacılarla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Hızmalı, "Suriye'deki kardeşlerimizi her gün takip ediyoruz. Onların yaşadığı acıları sanki ben yaşıyormuşum gibi hissediyorum. İnsanların bu vahşete sessiz kalmaması gerekiyor. Ne olursa olsun biz onların yanındayız. Şu anda burada onlarla birlikte olduğum için çok mutluyum." dedi.

Muhabir: Halil Fidan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.