Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,221.02
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,810.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Osmaniye'de silahlı kavga: 6 ölü

Osmaniye'de iki aile arasında çıkan silahlı kavgada, 6 kişi hayatını kaybetti.

27.05.2013 - Güncelleme : 27.05.2013
Osmaniye'de silahlı kavga: 6 ölü

Osmaniye

Düziçi ilçesine bağlı Çatak köyünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 6 kişi öldü.

Edinilen bilgiye göre, iki aile üyeleri arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu her iki taraftan  6 kişi hayatını kaybetti. 

Jandarma ekipleri Çatak köyünde, polis ekipleri de Düziçi Devlet Hastanesi'nde güvenlik önlemi aldı.

Silahlı kavgada hayatını kaybeden 5 kişinin isimleri belirlendi

Çatak köyünde iki aile üyeleri arasında çıkan silahlı kavgada Hamdi, Muhammet ve Mehmet Tavut ile Ahmet ve Ümmühan Sümbül öldü. Yaralanan Sultan Sümbül, Düziçi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, ağır yaralı olan Fatma Sümbül ise Osmaniye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Akraba olan iki aile arasındaki tartışmanın arazi ve su meselesi yüzünden çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu, ailelerin daha önce birçok kez bu konularda birbirleri hakkında şikayette bulundukları öğrenildi.

3 kişi gözaltında 

İl Jandarma Komutanlığına bağlı olay yeri inceleme ekipleri, Çatak köyünün Çam Konuşu Mahallesi'nde meydana gelen olayla ilgili incelemesini tamamladı. Silahlı kavgada kullanıldığı belirlenen 1 kaleşnikof, 5 av tüfeği, 1 bıçak ve 50’den fazla boş kovana el konuldu.

Kavgaya karıştıkları tespit edilen Musa S. (64), Reşit S, (20) ve Osman S. (30) gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Cenazeler teslim edildi

Osmaniye'de iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 6 kişiden 5'inin cenazesi otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

İlçeye bağlı Çatak köyünde aralarında husumet bulunduğu öne sürülen iki aile arasında çıkan silahlı kavgada hayatını kaybeden 6 kişiden 5'nin cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Burada otopsileri tamamlanan Hamdi Tavut (50), oğulları Mehmet (28) ve Muhammet Tavut (24) ile Ahmet Sümbül (26) ve Ümmühan Sümbül'ün (45) cenazesi yakınları tarafından alındı.

Cenazeleri teslim alanlardan Bekir Tavut (43), gazetecilere yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlerin yakın akraba olduklarını belirterek "Her iki taraf da benim akrabam. Köy yerinden geçen içme suyu borusunun tamiri sırasında tartışıyorlar. Daha sonra da bu olay oluyor" diye konuştu.

Bu arada köye giriş ve çıkışlar jandarma kontrolünde yapılıyor. Cenazeler beklenirken olayı yeni duyarak köye gelen bazı aile bireyleri de jandarma tarafından kontrol altında tutuluyor.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın