Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.40
BTC/USDT
70,758.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof Dr Işık: Sektörün kurtuluşu kültür turizminde

Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak." dedi.

14.01.2017 - Güncelleme : 14.01.2017
Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof Dr Işık: Sektörün kurtuluşu kültür turizminde

ANTALYA - HÜSEYİN KANBER

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak" dedi.

Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmde ilerlemek için Türkiye'nin kültür varlıklarının, tarihi ve doğal değerlerinin öne çıkarılması gerektiğini söyledi.

Türk turizminin deniz ve güneş ikileminden kurtulması gerektiğini ifade eden Işık, "Antalya'nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak. Sadece deniz, güneş ve kuma gelen turist, ülkelerdeki en ufak sorunda bir daha gelmekten vazgeçebiliyor. Ama bir ülkeyi kendi kültürüyle, gelenekleriyle sevmeyi başaran turistlerin, tekrar gelmekle ilgili bir korkuları asla olmuyor." diye konuştu.

Antalya'nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarından oluşan bir seçkiyi, Almanya'nın Münih kentinde "Patara; Likya'nın Roma Dünyası'na Açılan Kapısı" adlı bir sergide sunma fırsatı bulduklarına değinen Prof. Dr. Işık, şöyle devam etti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün katkı sağladığı sergiye çok yoğun ilgi oldu. Ayrıca sergiyle ilgili Almanca kitap basıldı. Bu kitabın kısa sürede çok yüksek oranda satışı oldu. Bu da ilginin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.