Dolar
32.32
Euro
34.90
Altın
2,213.84
ETH/USDT
3,606.70
BTC/USDT
71,441.00
BIST 100
9,036.39
Gündem

'Patlayıcı yüklü 15 kamyon saldırısı önlendi'

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 157 ton amonyum nitrat ile bin litre akaryakıt basına gösterildi.

28.10.2016 - Güncelleme : 28.10.2016
'Patlayıcı yüklü 15 kamyon saldırısı önlendi'

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 157 ton amonyum nitrat ile bin litre akaryakıt basına gösterildi.

7'nci Kolordu Komutanlığı harekat komutasındaki jandarma birliklerince dün Hazro ilçesi Reşik Mahallesi sınırlarında iki adrese, yollara ve araziye el yapımı patlayıcı döşeyen, patlayıcı yüklü araçları infilak ettirilen, kamu personeli ve binalarına yönelik saldırılar gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirilmesi amacıyla operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda ele geçirilen 157 ton amonyum nitrat ile bin litre akaryakıt İlçe Jandarma Komutanlığında basın mensuplarınca görüntülendi.

İl Jandarma Komutanlığında görevli patlayıcı madde uzmanı, burada yaptığı açıklamada, bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu Reşik Mahallesi kırsalında metruk bina ve müştemilatlarında terör örgütü tarafından patlayıcı yüklü araç saldırıları ve el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilecek saldırılarda kullanılması amacıyla depolanmış 157 ton amonyum nitrat ile bin litre motorin ele geçirildiğini belirtti.

"Bu miktarla 15 kamyon, 50 kamyonet türü araç veya 100 binek araçla yapılması muhtemel patlayıcı yüklü araç saldırılarına mani olunmuştur." ifadelerini kullanan patlayıcı madde uzmanı, şunları kaydetti:

"Patlayıcı yüklü bir kamyonla 50 metre mesafeden 3 katlı binaya yapılan saldırıda binanın tamamen kullanılamaz hale geldiği göz önüne alınırsa ele geçirilen amonyum nitratla terör örgütü tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel patlayıcı yüklü 15 kamyon saldırısı önlenmiş bulunmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı gereğince amonyum nitrata el konulmuş ve bir şüpheli gözaltına alınmıştır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın