Dolar
32.39
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağı imha edildi

Diyarbakır-Bingöl karayoluna PKK'lı teröristlerce tuzaklanan yaklaşık 120 kilogram amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi.

26.09.2016 - Güncelleme : 26.09.2016
PKK'lı teröristlerin bombalı tuzağı imha edildi

DİYARBAKIR

Diyarbakır-Bingöl karayoluna PKK'lı teröristlerce yerleştirilen 120 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince kontrollü şekilde imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bölücü terör örgütünün son zamanlarda gerçekleştirdiği terör saldırıları neticesinde vatandaşların ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme, seyahat etme haklarını kullanmalarının olumsuz etkilendiği bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından öncelikle vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanmaları maksadıyla her türlü tedbirin alındığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"İcra edilen mayın ve el yapımı patlayıcı araması esnasında, Diyarbakır-Bingöl karayoluna Çaytepe mevkisinde gömülü vaziyette iki bidon içerisinde yaklaşık 120 kilogram amonyum nitrat ve infilaklı fitil bulunan el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi. Patlayıcı, karayoluna zarar vermemek amacıyla boş bir arazide patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde patlatıldı."

Patlamada herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedilen açıklamada, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmelerini sağlamak amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği belirtildi.

Tunceli'de 350 kilogramlık el yapımı patlayıcı imha edildi

Bu arada, Tunceli'de, askeri birliklerin geçişi sırasında patlatılmak üzere karayolunda menfeze teröristlerce tuzaklanmış 350 kilogramlık el yapımı patlayıcının kontrollü olarak imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 4. Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ortak operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda el yapımı patlayıcı ve mayın araması yapıldığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan çalışmalar neticesinde bölücü terör örgütü tarafından askeri birliklerin geçişi sırasında patlatılmak üzere Nazımiye ilçesi Günlüce köyü yakınlarında karayolunda menfeze tuzaklanmış halde 350 kilogramlık el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirildiği tespit edilmiş ve tespit edilen el yapımı patlayıcılar, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla kontrollü bir şekilde imha edilmiştir."

Hozat'taki operasyon

Açıklamada ayrıca, Hozat ilçesinde operasyon ve aramaların sürdüğü anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"24 Eylül tarihinde Hozat ilçesi Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesi Akören Mahallesi mevkisinde, Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığınca planlı operasyon düzenlenmiş, 4-5 kişilik terörist grupla yaşanan temasta TKP/ML-TİKKO üyesi olduğu değerlendirilen 1 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 2 adet uzun namlulu silah ele geçirilmiştir. Güvenlik güçlerimizce devam eden operasyonlar kapsamında belirlenen adreslere yönelik yapılan adli aramada, 4 torba 50 kilogramlık amonyum nitrat, 1 adet örgüt kıyafeti, 4 adet ayakkabı ele geçirilmiştir. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın