Dolar
32.31
Euro
34.88
Altın
2,194.57
ETH/USDT
3,578.30
BTC/USDT
70,550.00
BIST 100
8,981.35
Gündem

PKK'lı teröristlerin Kocakuyu katliamı unutulmuyor

Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Kocakuyu Mahallesi, 22 yıl önce PKK'lı teröristlerce Ramazan ayında katledilen, arasında 2 yaşındaki çocuğun da yer aldığı 7 kişinin yasını hala tutuyor.

23.02.2017 - Güncelleme : 23.02.2017
PKK'lı teröristlerin Kocakuyu katliamı unutulmuyor

MARDİN - Halil İbrahim Sincar

Terör örgütü PKK'nın, Kocakuyu köyünde çoluk çocuk demeden sivillere karşı işlediği vahşi katliamın acısı aradan geçen 22 yıla rağmen unutulmadı. Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ile köylüler mezarlığı ziyaret ederek, dua etti.

O acı günün tanığı 58 yaşındaki emekli güvenlik korucusu Hamit Genç, 40 kişilik bir terörist grubun iki koldan saldırdığı olayda 3 korucu, bir kadın ile 3 çocuğun öldüğünü söyledi.

Haince yapılan saldırıda cenazelerin teröristlerce yakıldığını aktaran Genç, şunları söyledi:

"23 şubat 1995 tarihinde Ramazan ayında iftardan sonra bu köye baskın yapıldı. PKK'lı teröristler o akşam Mahmut Tuz'un evini basıp, beşikteki çocuğunu öldürdüler. Çocuğun bağırsakları ağzından çıktı. Korucu Tuz'u, eşini ve biri hamile 2 kızını ve bir çocuğunu öldürdüler ve yaktılar. Hadi korucuyu öldürdünüz, peki bu kadınların suçu neydi?"

Terör örgütünün insani hiçbir değeri gözetmediğini, her türlü hainliği yaptığını vurgulayan Genç, "Ben bu göreve vatanım, milletim ve bayrağım için başladım. Bizler buraları terk etmeyeceğiz. Ömür boyu buralarda kalacağız. Milletimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve dinimizi seviyoruz. Ben de Kürdüm. Biz haçlı ordusu ile mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, PKK'lı teröristlerin çoluk çocuk demeden vatandaşları haince öldürdüğünü anımsatarak, "Hepsi korucu ailesine mensuptu. Burada 7 şehit verdik. Bu saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz." dedi.

Mehmetçik ile omuz omuza veren korucuların son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadeleyi sürdüreceğini söyleyen Kandemir, "Terör sona erinceye kadar görevimizin başındayız. Terörle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

PKK'lı teröristler, 23 Şubat 1995'de gerçekleştirdiği hain saldırıda korucu Sabri Şaş, Ali Yücel ve Mahmut Tuz ile Mahmut Tuz'un eşi Rahime ve çocukları İbrahim, Remziye ve Şükriye'yi şehit etmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın