Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,781.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Prof. Dr. Mehmet Görmez: Bundan böyle onlara verecek bir tek çocuğumuz yoktur

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Onlar bilsinler ki bizim bundan böyle onlara verecek bir tek çocuğumuz yoktur." dedi.

Ayşe Büşra Erkeç  | 13.08.2016 - Güncelleme : 13.08.2016
Prof. Dr. Mehmet Görmez: Bundan böyle onlara verecek bir tek çocuğumuz yoktur

Ankara

ANKARA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, terör mağduru kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenlenen "Diyanet Yaz Kampı"nın Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'ndaki kapanış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinden geçtiği zor günlerde, çocukların çok güzel bir program gerçekleştirdiklerini söyleyerek, şükran duygularını aktardı. 

Görmez eğitim alan çocuklara, "O kardeşlerinizi ağırlayıp bağrınıza basacak mısınız?" sorusunu yönelterek, şunları kaydetti:

"Sizleri izlerken, keşke bu güzel çocukların, her biri muhteşem bir yapıya ve fıtrata sahip bu çocuklarımızın eline kalem yerine silah veren o zalimler keşke bu sahneyi görselerdi. Onlar bilsinler ki bizim bundan böyle onlara verecek bir tek çocuğumuz yoktur. Konya'dan mektuplar yazan çocuklarımız Konya'da yaşadıklarını da paylaşarak Mevlana'yı anlattılar, Ankara'dakiler Ulu Camii'yi, Osman Gazi, Orhan Gazi ziyaretlerini anlattılar. Bursa'dan yazanlar, Çanakkale ziyaretlerini anlattılar. Bu ülkede dili, ırkı ne olursa olsun hepimizin ecdadının Çanakkale'de nasıl şehit olduklarını ve nasıl ortak bir ecdadın torunları olduğumuzu anlattılar. 'Biz Türk kardeşlerimizin bu kadar iyi insan olduklarını ilk defa gördük.' demişler. Buna üzüldüm çünkü bizim öyle bir inancımız var ki bizi, renklerimizi, dillerimizi, farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp kardeş ilan ediyor."

"Oralara silah giremeyecek"

Görmez, çocuklardan sürekli teşekkür mesajları aldığını belirterek, asıl teşekküre layık olanların o çocuklar ve bu eğitim projesini kendisine sunan eşinin olduğunu kaydetti.

Eğitimin sürecinin, 15 Temmuz darbe girişimi günlerine denk geldiğini anlatan Görmez, çocukların yazdığı mektuplardan kendisini en çok duygulandıran ifadeleri ise şöyle aktardı:

"Çocuklarımız, 'Bize haber geldi, Diyanet sizi bir kampa davet ediyor. Sonra 15 Temmuz geldi ve hayallerimiz yıkıldı. Fakat birkaç gün sonra Diyanet bizi aradı, yola koyulduk. 15 Temmuz'da şehit olanları unutmayın. O şehitlerin ailelerine söyleyin, biz hepimiz o ailelerin çocuklarıyız.' diye mektup yazmışlar.

Sevgili gençler, size 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye sorduklarında, onlara, 'Ben iyi bir insan olacağım.' cevabını verin. Mühim olan iyi insan olmak. İnsan yeryüzüne bir kez gelir. Bilginin eşiğini bırakmadan, okuyup araştırarak, her biriniz iyi insan olacaksınız. Cizre'yi Cizrelilere, Nusaybin'i Nusaybinlilere, Sur'dan ve Şırnak'tan gelenler, oraları da size emanet ediyorum. Oralara bundan sonra silah girmeyecek."

23 Temmuz -14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Mardin'den gelen, 12-16 yaş arasında 274'ü kız, 297'si erkek olmak üzere toplamda 571 öğrencinin katıldığı "Yaz Kampı"nın, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin yanı sıra zenginleştirilmiş kültür ve sanat etkinlikleri ile sosyal programlarla gerçekleştirildiği bildirildi.

Ayrıca eğitim programında, kültürel ve tarihi mekanlara düzenlenen gezi programları, sanat atölyeleri, spor aktiviteleri, değerler eğitimi, yazar-okur buluşmaları ve münazara gibi etkinliklerin yer aldığı belirtildi.

Muhabir: Ayşe Büşra Erkeç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın