Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.20
BTC/USDT
70,020.00
BIST 100
9,083.73
Gündem

Romanlar hükümetin eylem planından memnun

Başbakan Davutoğlu'nun 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıklamasının ardından eğitim alanındaki çalışmalar Romanlarda memnuniyet yarattı.

Cihan Demirci  | 17.03.2016 - Güncelleme : 18.03.2016
Romanlar hükümetin eylem planından memnun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıklamasının ardından eğitim alanındaki çalışmalar Romanlarda memnuniyet yarattı. Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, AA muhabirine açıklamada bulundu. ( Cihan Demirci - Anadolu Ajansı )

Edirne

EDİRNE - CİHAN DEMİRCİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 64. Hükümet'in 2016 Yılı Eylem Planı'nı açıklamasının ardından eğitim alanındaki çalışmalar Romanlarda memnuniyet yarattı.

Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkan Yardımcısı Bahattin Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eylem planının içerisinde öğrencilere, esnafa, işçilere, çiftçilere ve kadınlara yönelik birçok adımın yer aldığını söyledi.

Romanların en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu vurgulayan Ulusoy, konuşmasına şöyle devam etti:

''Roman çocukların en büyük sorunu devamsızlık ve okula uyum sağlamak istememeleriydi. Bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı çeşitli adımlar attı. Şu anda Roman çocukların olduğu okullardaki öğretmenlere ve yetkililere eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Roman öğrencilerin devamsızlık sorunun çözmek ve onları okula adapte etmek amacıyla onlara da çeşitli derslerde başarılarını iyi seviyelere çıkarmak adına kurslar açılacak. Ayrıca, Roman çocuklara en iyi seviyelerde teknolojik eğitim materyalleri okullarda sağlanacak. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu öğrencilerle okullarda ve eğitim gördüğü kurslarda konuşuyor. Roman öğrencilerin eğitim başarısının daha iyi seviyelere çıkması için yapılan çalışmaların da devam edeceğini belirtiyorlar."

"Roman profesörler, doçentler, hukukçular artacak"

Ulusoy, Romanların son yıllarda hayatın birçok alanında yer aldığını vurguladı.

Dünyanın birçok yerinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden Roman vatandaşların olduğunu anlatan Ulusoy, "Milli Eğitim Bakanlığının Romanlara yönelik yaptığı eğitimi destekleme adımları gelecek için çok olumlu sonuçlar doğuracak. Roman profesörler, doçentler, hukukçular artacak. Romanlar eğitim, kültür, sanat, bilim ve hukuk alanında iyi yerlere gelecek" diye konuştu. 

Ulusoy, Roman vatandaşlar adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.