Gündem

RTÜK Başkanı Yerlikaya: Evlilik programları çığırından çıktı

RTÜK Başkanı Yerlikaya, "Özellikle evlilik programları çığırından çıktı. Buralarda çok kötü şeyler oluyor. Ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor" dedi.

06.02.2016 - Güncelleme : 06.02.2016
RTÜK Başkanı Yerlikaya: Evlilik programları çığırından çıktı

ANTALYA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, "Özellikle evlilik programları çığırından çıktı. Buralarda çok kötü şeyler oluyor. Ağzımıza alamayacağımız şeyler söyleniyor. Evlilik programlarındaki o sözlerin bazılarını burada ben söylesem ve bunlar televizyonda yayınlansa RTÜK olarak o kanala kapatma cezası vermemiz gerekir" dedi.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Belek Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen "Yönetim Çalıştayı"nda konuşan RTÜK Başkanı Yerlikaya, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile ilgili bir kanun çıkartma hazırlığı yapıldığını, bu konuyla ilgili bir taslak hazırlığı olduğunu ve yakın bir zamanda taslağın Meclis'e geleceğini söyledi.

Radyo ve televizyonları düzenleme ve denetleme yetkisinin seçim dönemlerinde YSK'ya verildiğini hatırlatan Yerlikaya, "Son seçimlerde televizyon kanallarına orantısız olan değişik cezalar geldi. Bunlar RTÜK'ün verdiği cezalar değil, kurumumuz sadece sekretarya görevi gördü" diye konuştu.

Söz konusu cezalara neden olan kanunun temelinde "eskimişliğin" yattığına işaret eden Yerlikaya, bu yasanın ilgili maddesinin TRT'nin tek kanal olduğu dönemlerden kaldığını kaydetti.

Muhabir: Levent Kişi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın