Gündem

RTÜK'ten darbe girişiminin 'Dalaman' kısmına yayın yasağı

RTÜK, Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin Dalaman Havaalanı ile ilgili kısmına yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

16.08.2016 - Güncelleme : 16.08.2016
RTÜK'ten darbe girişiminin 'Dalaman' kısmına yayın yasağı

ANKARA

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin Dalaman Havaalanı ile ilgili kısmına yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin getirdiği yayın yasağı uyarınca, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada sosyal medya aracılığıyla Dalaman Havaalanı ile ilgili olarak uçak, helikopter, trafik ve radar bilgileri, uçuş güzergahları ve bu kapsamda alınan şüpheli ve tanık beyanlarına ilişkin her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bu içerikteki yayınların yapılması yasaklanıyor.

Yasak, tüm şüphelilerin kimlikleri belirlenip, haklarındaki gerekli adli tedbirler uygulanıncaya kadar geçerli olacak.

RTÜK tarafından yayımlanan Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında şu ifadeler yer aldı:

''15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kalkışma ve terör eylemleri ile suç faillerinin tümünün örgüt irtibatlarıyla birlikte tespit edilip ortaya çıkarılması amacıyla Dalaman Havalimanı’nda gerçekleşen kısmıyla sınırlı olmak üzere, uçak, helikopter trafik ve radar bilgileri, uçuş güzergahları, bu kapsamda alınan şüpheli ve tanık beyanlarıyla ilgili olarak, tüm şüphelilerin kimlikleri belirlenip, hakkındaki gerekli adli tedbirler uygulanıncaya kadar yazılı, görsel ve internet ortamında faaliyet gösteren medyada, sosyal medya ile her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bu içerikteki yayınlar yapılmasının 5187 sayılı kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verildi."

Muhabir: Alp Ertunga Karaca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.