Gündem

Rusya'nın saldırıları aileleri parçaladı

Rusya'nın desteğiyle rejim güçlerinin saldırılarının arttığı Suriye'den kaçan aileler, sığındıkları Türkiye'de geride bıraktıklarının acısıyla yaşamlarını sürdürüyor.

Cem Genco  | 26.11.2015 - Güncelleme : 26.11.2015
Rusya'nın saldırıları aileleri parçaladı

Hatay

HATAY

Rusya'nın desteğiyle rejim güçlerinin saldırılarının arttığı Suriye'den kaçan aileler, sığındıkları Türkiye'de geride bıraktıklarının acısıyla yaşamlarını sürdürüyor.

Ülkelerinde 4 yılı aşkın süredir devam eden iç savaşa rağmen doğup büyüdükleri toprakları terk etmeyen çok sayıda Suriyelinin direnci, son günlerde Rusya'nın desteğiyle artan saldırılarla kırıldı.

Havadan ve karadan süren saldırılara daha fazla dayanamayan aileler, kaybettikleri yakınlarının üzüntüsüyle ülkelerinden ayrılarak Türkiye'ye sığındı.

İdlib kentinden bir hafta önce kızıyla Reyhanlı ilçesine gelen 32 yaşındaki Meryem Müslim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugüne kadar saldırılara dayandıklarını ancak Rusya'nın rejim güçlerine destek vermesiyle son zamanlarda saldırıların daha fazla arttığını söyledi. Eşi ve 3 çocuğunu hava bombardımanında kaybettiğini anlatan Müslim, "Savaşın başladığı ilk günlerden bu yana ailemle ülkemizden çıkmamak için dayandık. Ancak, son bombardımanlar ülkemizi yaşanmaz hale getirdi. Evimize isabet eden bomba hayatımızı yerle bir etti. Bombardımanda eşim ve üç çocuğum hayatını kaybedince kaçmaktan başka çarem kalmadı'' diye konuştu.

Muhabir: Cem Genco

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.