Gündem

Sabancı suikasti faili Akkol'un Türkiye'ye geliş aracı sürat teknesi

Terör örgütü DHKP-C üyesi ve Sabancı suikastı faili Akkol ile Adıyaman'ın Yunanistan'dan Türkiye'de sürat teknesiyle geldiği belirlendi.

06.02.2016 - Güncelleme : 06.02.2016
Sabancı suikasti faili Akkol'un Türkiye'ye geliş aracı sürat teknesi

AYDIN

Aydın Söke ilçesinde 1 Şubat'ta yakalanan terör örgütü DHKP-C üyesi ve Sabancı suikastı faili İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman'ın Türkiye'ye Didim üzerinden giriş yaptıkları tespit edildi.

Alınan bilgiye göre, Aydın ve İzmir emniyet müdürlüklerinde oluşturulan özel bir ekip, bölgedeki kamera kayıtlarından ve edindikleri bilgilerden Akkol ile Adıyaman'ın Yunanistan'dan Türkiye'ye sürat teknesiyle geldiklerini saptadı.

Bir balıkçının göçmenlerin yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçiş yaptıkları Fener Koyu'ndan araziye doğru elinde gitar kutusu bulunan bir erkek ile kadını gördüğünü söylemesi üzerine bölgeye takviye ekip gönderildi.

Kamera kayıtlarının inceleyen ekipler, Akkol ile Adıyaman'ın yaklaşık 5 kilometre yürüyerek Koca Mustafa Caddesi'ne çıktıklarını, 1,5 saat sonra da Adnan Menderes Bulvarı'ndaki bir marketin önünden taksiye binip Söke'ye gittiklerini tespit etti.

Aydın'daki işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilen 2 terör örgütü üyesi tutuklanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.