Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,522.60
BTC/USDT
69,679.00
BIST 100
9,066.13
Gündem

Sanatçılardan saldırıya tepkiler

Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin sanatçılar da tepkilerini dile getirdi.

29.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
Sanatçılardan saldırıya tepkiler

İSTANBUL

Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin sanatçılar da tepkilerini dile getirdi.

 Türk halk müziği sanatçısı Mahmut Tuncer, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Ben Güneydoğu çocuğuyum, bu ülkede yıllardır her yere rahat girip çıkan biriyim. Her kim bu insanlık dışı saldırıyı yapmışsa, altından kim çıkarsa namussuzdur, vatan hainidir. Bunu yapanlar insan olamaz. Mübarek ramazanda, bayrama yakın sevdikleriyle, ailesiyle buluşmak için yurtdışına giden güzel insanlarımıza bu saldırıyı yapmak zalimliktir." dedi.

"Hep birlikte mücadele etmeliyiz"

Sanatçı Öykü Gürman da "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun. Bu korku, kaygı ikliminden ülkemizin bir an önce kurtulması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Herkese sabır diliyorum olabildiğince.Çok üzgünüm." dedi.

"Bu acı hepimizin"

Sanatçı Bekir Ünlüataer ise, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, "Terör, insana yakışmıyor. Acının tarifi yok. Teröre karşı, hep birlikte olmalıyız. Bu acı, hepimizin. Ülkemizin başı sağolsun." diye konuştu.

"İnanılmaz bir şekilde canilik"

Sanatçı Muazzez Ersoy saldırıya ilişkin, "Böyle bir şey inanılmaz derecede vahşet, inanılmaz bir şekilde canilik" dedi.

"Bu acıların son acılar olduğuna inanıyorum" 

Oyuncu Ahmet Yenilmez, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından, "Kıymığın en çok canımızı acıttığı an çıkarmaya çalıştığımız andır. Ama bu kıymık çıkacak. Kadir gecesi hürmetine bu acıların son acılar olduğuna inanıyorum." dedi.

"Bu hazin tablolara son verilsin"

 Şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Gerçekten acılar denizinde boğulduk. Belki artık bir umut. Acı da umut da insandan geliyor. Artık bu hazin tablolara son verilsin." dedi.

"Belki biz de aynı saatlerde orada olacaktık"

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Çiçek Dilligil de yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek, "Ne diyebilirim. Çok üzücü ve çok acı. Biz de yoldaydık ve yolda aldık haberi. Havaalanından vazgeçip, arabayla gitme kararı aldık. Aynı gün, belki aynı saatlerde biz de orada olacaktık arkadaşlarımızla. Nitekim, tanıdığınız, tanımadığınız fark etmiyor." dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak" 

Tiyatro ve sinema sanatçısı Zihni Göktay, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bitecek gibi de değil ama sonuna kadar uğraşılacak. Türkiye Cumhuriyeti sonuna kadar uğraşacak" dedi.

"Allah ölenlerin, şehitlerin mekanlarını cennet etsin"

Sinema ve dizi oyuncusu Burçin Abdullah da, yaşananların çok üzücü olduğunu dile getirerek, "Çok da söylenecek bir şey yok. Allah ölenlerin, şehitlerin mekanlarını cennet etsin. Kalanlara ve ailelerine de sabır versin. Bizlere de bir daha bunları yaşatmasın inşallah." dedi.

"Terörü her türlü lanetliyorum"

ENBE Orkestrası'nın kurucusu Behzat Gerçeker ise son derece üzüntülü olduğunu söyleyerek, "Allah ülkemizin başından ve bütün dünyadan bu felaketi kaldırsın. İnsanların böyle bir şeye tahammülü yok. O insanlar gitti. Onların hiçbir suçu, günahı yoktu. Dolayısıyla geride kalan ailelere sabır diliyorum. Allah sabır versin. Ölenlere de Allah rahmet etsin. Toprakları bol olsun. Terörü her türlü lanetliyorum ben." ifadelerini kullandı.

"Hain eller canlarımıza kıyıyor"

Sanatçı Züleyha, Türkiye'nin dünyanın en kanlı terör örgütlerinin ve eylemlerinin odağı haline getirilmeye çalışılmasından üzüntü duyduğunu belirterek, "Hain eller, Türkiye'nin kalkınmasını, büyümesini ve birliğini bozmak için çoluk çocuk, kadın erkek, genç yaşlı demeden yüreğimizi kanatıyor, canlarımıza kıyıyor." dedi.

"İnsanlığın ortak belası terör"

Sanatçı Murat Kekilli de Türkiye'de barışın er ya da geç sağlanacağına inandığını vurgulayarak, "Önemli olan Sadece Türkiye'nin değil insanlığın en büyük ortak belası olan teröre karşı Almanya, İngiltere, Fransa ve Amerika gibi ülkelerin Paris'te kol kola girip bir araya geldikleri gibi İstanbul'da da bir araya gelip gelmeyecekleridir." diye konuştu.

"Bizi hiçbir zaman yıldıramaz ve korkutamaz"

Oyuncu İlker Aksum, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu ülkenin, bu milletin tarihini bilen ve görenler şunu unutmamalıdır ki, bu tür aşağılık saldırılar bizi hiçbir zaman yıldıramaz ve korkutamaz" dedi.

"Kelimelerin bittiği yerdeyiz"

Şair İbrahim Sadri ise "Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Büyük bir acı ile bir kez daha sınandı ülkemiz. Ağrımızın, acılarımızın dinmesi için dua ediyoruz. Rahmet ve şifa diliyoruz. Birbirimize belki her zamankinden daha fazla dayanarak, birbirimizin her zamankinden daha fazla koluna girerek bir arada olma zamanı. Nasıl ki terör hiçbir ayrım gözetmeden herkesi, bu ülkenin her vatandaşını ayrımsız hedef alıyorsa, aynı şeklide bizim de hiçbir ayrım gözetmeden birlikte hareket etmemiz, birlikte yol yürümemiz memleketimizin selameti için birlikte yol almamız gereken günlerdeyiz." diye konuştu.

"Yine içimiz parçalandı, yandı." 

Ünlü sanatçı Tarkan, Twitter'daki yaklaşık üç milyon takipçisine, "Yine içimiz parçalandı, yandı. Atatürk Havalimanı'ndaki patlamada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim." mesajına yer verdi.

"Yardım et Allah'ım yardım et"

Şarkıcı Emrah, Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Bu mübarek ramazan ayında Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen hain terör saldırısını kınıyorum ve lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yardım et Allah'ım yardım et." ifadelerini kullandı.

"Sözün boğazda düğümlendiği bir yerdeyiz"

Ünlü şarkıcı Kenan Doğulu, üzüntüsünü "Sözün boğazda düğümlendiği bir yerdeyiz. Hepimize kuvvet ve sabır diliyorum." mesajıyla dile getirdi.

"Aileleri, sevdikleri ve sevenleri var. Nasıl kıyarsınız?"

Kemal Sunal’ın oyuncu oğlu Ali Sunal da "Ne diyeyim ki. Masum o insanlar, masum. Aileleri, sevdikleri ve sevenleri var. Nasıl kıyarsınız?" değerlendirmesinde bulundu.

"Allah'ım sen bizi koru"

Twitter'da takipçi sayısı bir milyona ulaşan Demet Akalın, "Allah'ım sen bizi koru bu nasıl iş?" mesajını yayımladı.

"Artık tüm bu saldırılar son bulsun"

Şarkıcı Işın Karaca, yaşanan saldırıyı kınamanın az olacağını belirterek, "İçimiz dışımız ölüm mü olacaktı? Başımız sağ olsun. Artık tüm bu saldırılar, ölümler, ayrılıklar, düşmanlıklar son bulsun." temennisinde bulundu.

"Ülkemiz bunları hak etmiyor"

Yonca Evcimik, “İnsan ne diyeceğini bilemiyor artık. Son olsun diyoruz sonlanmıyor. Ülkemiz bunları hak etmiyor. Çok üzgün ve endişeliyim." mesajını paylaştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.