Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,861.00
BIST 100
9,086.69
Gündem

Şanlıurfa'da pamuk tarlasında ölü bulunan 3 çocuğun ölümüne ilişkin açıklama

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 çocuğun pamuk tarlasında ölü bulunmasına ilişkin, ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleştiğinin belirlendiğini bildirdi.

Zuhal Kocalar  | 19.10.2017 - Güncelleme : 19.10.2017
Şanlıurfa'da pamuk tarlasında ölü bulunan 3 çocuğun ölümüne ilişkin açıklama

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığından, 3 çocuğun pamuk tarlasında ölü bulunmasına ilişkin, ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleştiğinin belirlendiği bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Eyyübiye ilçesine bağlı Gözeller Mahallesi’nde üç çocuğun pamuk yığınlarının arasında ölü bulunmalarıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Gözeller Mahallesi’nde üç çocuğun pamuk yığınlarının içerisine girdikleri sırada, ilk bulgulara göre havasız kalarak ölümlerinin gerçekleştiği belirlendi. Ali (13) ve Harun Tekdağ (14) kardeşler ile kuzenleri Hüseyin Tekdağ'ın (13) hayatını kaybettikleri olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup, olayla ilgili otopsi işlemleri tamamlanarak, alınan organ ve doku örnekleri kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilmiştir. Kesin ölüm sebepleri İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek sonuçlara göre belli olacaktır." ifadelerine yer verildi.

3 çocuğun cenazeleri toprağa verildi

Gece saatlerinde pamuk hasadı yapılan tarlaya giden Ali Harun kardeşler ile kuzenleri Hüseyin eve dönmeyince yakınları aramaya çıktı. 

Bir süre sonra pamuk yığınlarının arasında 3 çocuğun cesedini bulan aile, durumu güvenlik güçlerine bildirip yardım istedi. 

Jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cenazeler, otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. 

Çocukların cenazeleri konvoy eşliğinde Ulucanlar Mahallesi'ne getirildi. Mahalle camisinde yan yana konulan çocukların cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Çocukların yakını Ali Al, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğun dedeleriyle birlikte pamuk tarlasına gittiğini, bir süre sonra dedelerinin tarladan ayrıldığını ancak çocukların orada kaldığını söyledi. Çocukların daha sonra pamuk yığınına girerek uyuduğunu belirten Al, "Dedeleri bir süre sonra çocuklar eve gelmeyince aramaya başlamış. Daha sonra çocukları pamuk yığının içinde bulmuşlar ve çıkarmışlar." dedi.

Muhabir: Zuhal Kocalar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.