Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Gündem

Sarının tonları Kapadokya'yı sardı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, sonbaharın renklerine bürünen doğal güzellikleri yerinde görme fırsatı bulan turistler, sararmış yapraklarla renk uyumu içindeki peribacaları arasında gezinti yapıyor.

Behçet Alkan  | 01.11.2017 - Güncelleme : 01.11.2017
Sarının tonları Kapadokya'yı sardı

Nevsehir

NEVŞEHİR - BEHÇET ALKAN

UNESCO "Dünya Miras Listesi"nde yer alan Kapadokya'da, peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadilerde, sonbaharın renkleri turistlere görsel şölen sunuyor.

Doğal zenginlikleri ile her mevsim başka bir güzellikle konuklarını karşılayan bölgeye gelen turistler, sarının farklı tonlarıyla kaplı vadilerde gezinti yapıp fotoğraf çekiyor.

Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı mevkisi, Uçhisar kalesi ile Güllüdere, Güvercinlik, Kılıçlar ve Devrent vadilerinde ağaç ve bitki örtüsünün sararan yaprakları, peribacaları ile uyum sağlarken turistler manzara karşısında hayranlıklarını gizleyemiyor.

Bu dönemde daha çok Uzakdoğulu turistlerin ağırlandığı bölgede konuklar, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı alanlardaki sararan yapraklar arasındaki doğa yürüyüşlerine katılarak renk cümbüşünün keyfini çıkarıyor.

Bölgeyi ziyarete gelen turist grubu ile Zemi vadisinde yaprak döken ağaçlar arasında gezinti yapan turist rehberi Cem Güllüoğlu, AA muhabirine, her mevsimin Kapadokya'ya ayrı bir güzellik kattığını ancak bölgenin doğal rengi ile sonbaharın uyumunun daha estetik olduğunu dile getirdi.

Güllüoğlu, "Bitkilerin sarı renkleriyle bölgedeki kaya yapısının renk uyumu muhteşem bir armoni ortaya çıkarıyor. Özellikle sonbahar, yürüyüş yapmak için uygun. Kapadokya'da sonbahar benim en çok hoşuma giden mevsimlerden biri. Turistler de bu güzelliğe hayran kalıyor." dedi.

"Sonbahar Kapadokya'ya çok yakışıyor"

Kapadokya'nın ziyaretçilerine sonbaharda sunduğu manzaranın güzelliğinden övgüyle bahseden Çinli turist Guo Wei ise bölgedeki tarihi ve kültürel varlıkların heyecan verici ve şaşırtıcı özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Ülkesine döndüğünde yakınlarına Kapadokya'yı görmeleri tavsiyesinde bulunacağını, özellikle sonbaharda bölgeyi ziyaret etmelerini önereceğini belirten Wei, şöyle konuştu:

"Heyecan verici bir yer. Bütün her şey çok şaşırtıcı, doğal kaya oluşumları, peribacaları, mağara kentler, hepsi de muhteşem. Buraya Çin'den çok sayıda arkadaşımla geldim. Türkiye'de görülmesi gereken çok yer ve kültür var. Bunları öğrenmemiz gerek. Türkiye, çok güzel. Kapadokya'nın kendine özgü farklı güzellikleri dikkat çekiyor. Hem Müslümanlar hem de Romalıların geçmişteki yaşamsal izlerini burada görmek mümkün. Çin'deki ve diğer ülkelerdeki insanlar burayı mutlaka görmeliler ama özellikle sonbaharda gelsinler. Sonbahar, bence Kapadokya'ya çok yakışan mevsim. Gökyüzü mavi, hava temiz, çevre güzel. Buraya herkes gelsin, muhteşem bir yer."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.