Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,531.50
BTC/USDT
69,714.00
BIST 100
9,066.92
Gündem

Seçim torbaları kadın cezaevinde üretildi

YSK'nın seçim torbaları Türkiye'nin ilk müstakil kadın açık ceza infaz kurumu olan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunun tekstil atölyesinde kadın mahkumlarca dikildi.

23.02.2017 - Güncelleme : 23.02.2017
Seçim torbaları kadın cezaevinde üretildi

DENİZLİ

Denizli'deki Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi'ndeki tekstil atölyesinde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) seçim torbası üretimi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ilk müstakil kadın açık ceza infaz kurumu olan Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevinde meslek kurslarında eğitim alan hükümlüler, cezalarının bitiminden sonra bir meslek sahibi olma imkanı elde ediyor. Hükümlüler, İş Yurdu Müdürlüğüne bağlı Tekstil, Dokuma ve Unlu Mamuller Gıda atölyelerinde gerçekleştirdikleri üretimle aile bütçelerine maddi katkıda bulunuyor.

Tekstil Atölyesinde nevresim takımı, havlu, pike, bornoz, elyaf yastık, çamaşır filesi, masa örtüsü, ekmek sepeti ve önlük üretilen kurumun Dokuma Atölyesinde de el dokuma şal, fular, peştamal, bornoz, perde, Unlu Mamuller ve Gıda atölyesinde ise simit, açma, poğaça, kurabiye, kuru pasta üretimi yapılıyor.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, hükümlü mevcudu en yüksek kadın açık ceza infaz kurumunda çeşitli eğitimler verildiğini belirterek, şunları söyledi:

"456 kadın hükümlü ile 26 çocuğun bulunduğu ceza infaz kurumumuzda hükümlüleri üretken bireyler olarak topluma kazandırmak, meslek ve sanat öğrenmelerini sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ve cezaevi idaremizce uygun görülen her türlü kurs açılabilmektedir."

Cezaevine alınan hükümlülerin yeteneklerine göre sınıflandırıldığını dile getiren Alper, bu kişilerin uzman eğiticiler tarafından stajyer olarak eğitime alındığını, sınıflandırmadan sonra stajyerlik aşamasında çalışacakları iş kollarının belirlendiğini söyledi.

Alper, hükümlülerin daha sonra çırak, kalfa ve usta olarak üretime katıldığını ifade ederek, "Çalışmalarının karşılığında günlük olarak kendilerine 10-11 ve 13 lira ücret ödenmekte, ayrıca çalıştıkları süre boyunca sigortaları da yaptırılmaktadır." diye konuştu.

"YSK'nın seçim torbaları kurumumuzda dikildi"

Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevinin tekstil atölyesinde resmi ve özel kurum ve kuruluşların her türlü tekstil ihtiyacı için üretim yapıldığına işaret eden Alper, "Son olarak Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığımızın talepleri doğrultusunda ceza infaz kurumumuz atölyelerinde 350 bin seçim torbası ile 450 bin mühür torbası üretimi tamamlanmış ve 9 Şubat tarihi itibariyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığımıza teslim edilmiştir." dedi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın