Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.97
ETH/USDT
3,571.40
BTC/USDT
70,670.00
BIST 100
9,052.21
Gündem

Şefkat gemisi Yemen'e uğurlanıyor

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Şefkat gemisini Aden'e yolcu edeceğiz. İçinde 6 bin tona yakın gıda malzemesi, ilaç ve yardım malzemesi var. Değeri 7 milyon dolar civarında" dedi.

12.02.2016 - Güncelleme : 13.02.2016
Şefkat gemisi Yemen'e uğurlanıyor Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AFAD'ın koordinasyonunda Yemen'e insani yardım götürecek Şefkat Gemisi'nin Mersin Limanı'nda düzenlenen uğurlanması törenine katıldı. Gemi düzenlenen törenin ardından yola çıktı. Fotoğraf: AA/Anıl Bağrık

MERSİN  

Başbakan Yardımcısı Yalçın  Akdoğan, AFAD'ın koordinasyonunda Türk Kızılayı, Beşir Derneği, Deniz Feneri Derneği, Dost Eli Derneği, Hayrat Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Yeryüzü Doktorları'nın iş birliğiyle temin edilen 6 bin tona yakın gıda, ilaç ve yardım malzemesini Yemen'e götürecek Şefkat gemisinin uğurlanması dolayısıyla Mersin Liman'nda düzenlenen törene katıldı.

Akdoğan, yolcu edecekleri Şefkat gemisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hazırlanmaya başlandığını vurgulayarak, yıllardır Yemen'de ciddi sıkıntılar olduğunu hatırlattı.

 "İçinde 6 bin tona yakın yardım malzemesi var"

Akdoğan, daha önce de AFAD koordinasyonunda 2013'te 6 milyon liralık gıda, ilaç ve tıbbi yardım malzemesi gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

"2013'te 30 ton ağırlığında sahra hastanesi tüm donanımlarıyla birlikte Yemen'e gönderildi. 2014 yılında çalışmalarımız devam etti. 2015'de 4 bin 400 gıda kolisi, 6 ton ilaç Yemen'e gönderildi. Bizim milletimiz sivil toplum kuruluşlarımız bu meselede hiç duyarsız kalmadılar ve işte Şefkat gemisini Aden'e yolcu edeceğiz. İçinde 6 bin tona yakın gıda malzemesi, ilaç ve yardım malzemesi var. Değeri 7 milyon dolar civarında. Ben buna katkıda bulunan Şefkat gemisinin gönderilmesine katkıda bulunan bütün sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum."

"İnşallah uluslararası toplumun dikkatini çekmiş oluruz"

Her zaman Yemen'deki insanların yanında olmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Akdoğan, "Şefkat gemisini Aden'e yolcu ediyoruz. Sizler de bu katılımınızla destek verdiniz. Şefkat gemisinin Aden'e kazasız belasız gitmesini temenni ediyorum. Bir gemi dolusu insani yardımın oraya gitmesi açısından da bu bir ilktir. İnşallah uluslararası toplumun dikkatini çekmiş oluruz. Gündem oluşturmuş oluruz ve orada yaraların sarılmasına bir nebzede olsa katkıda bulunmuş oluruz" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Güngör

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın