Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.49
ETH/USDT
3,563.00
BTC/USDT
70,970.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit Halisdemir anısına memleketinde 8 bin metrekarelik park

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir anısına Niğde'de 8 bin metrekarelik park yapımına başlandı.

21.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
Şehit Halisdemir anısına memleketinde 8 bin metrekarelik park Fotoğraf: Betül Abbak/AA

Niğde

NİĞDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir anısına Niğde'de 8 bin metrekare park ile anıt yapımına başlandı.

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit Ömer Halisdemir adına yakışır park inşa edildiğini söyledi.

Koçak, park yapımının Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütüldüğünü, Bor ilçesi Çukurkuyu beldesi Bektik Mahallesi'nde gerçekleştirilecek inşaatın 25 günde tamamlanacağını belirterek, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Ömer'in hikayesinden çok etkilenmiş. O yüzden böyle bir park bir anıt yapma gereği duyduklarını belirtti. 'Ömer için ne yapabiliriz?' diye görüş alışverişinde bulunduk. İlk günden itibaren kelimelerde bırakmayıp icraata döktükleri için çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Ömer kardeşim güzel bir hatıraya sahip olacak"

Koçak, parkın Ömer Halisdemir adına inşa edildiğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"8 bin metre kare alanda çok amaçlı bir park olacak. İçerisinde bir anıt, 35 metre yüksekliğinde bayrak direği olacak. Aydınlatmalar ay yıldız şeklinde tasarlandı. Çocuk parkı, kadınlarımızın, insanlarımızın spor yapabileceği alanlar ve otopark yer alacak. Tamamen Ömer Halisdemir adına yapılmış ve ona göre projelendirilmiş park olacak. İnşallah burası 25 gün içerisinde tamamlanacak. İçerisinde sanatsal özelliği olan çok güzel bir anıt olacak. Süs bitkileriyle yaklaşık 2 bin civarında ağaçlandırma yapılacak. Kasabamız güzel bir parka, Ömer kardeşim de güzel bir hatıraya sahip olacak."

Muhabir: Betül Abbak


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın