Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,219.29
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,550.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit korucular iş makinelerini koruyordu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit edilen 3 köy korucusunun, 2 köy ve 6 mezranın kullandığı yolda çalışma yapan iş makinelerinin güvenliğini sağladığı öğrenildi.

Ekip  | 29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Şehit korucular iş makinelerini koruyordu Grafik: Ahmet Burak Özkan/AA

Hakkari

HAKKARİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınmasına yönelik yapılan yatırımları saldırılarla engellemeye çalışan terör örgütü PKK, Yüksekova halkına giden yatırımları da baltalayan saldırılar gerçekleştiriyor.

Yeniışık ve Akocak köyleri ile 6 mezra arasında bağlantı sağlayan yolun yapımında görevli iş makinelerinin güvenliğini sağlayan köy korucularına yönelik saldırı gerçekleştiren bölücü terör örgütü, 3 köy korucusunu şehit etti, 2'sini yaraladı.

Operasyon sürüyor

İlçeye bağlı Büyükçiftlik Beldesi Yeniışık köyü Yukarı Olukbaşı mezrası yakınlarındaki terör saldırısında şehit olan köy korucularının cenazeleri, Yüksekova Devlet Hastanesine getirildi. Saldırıda hafif yaralanan 2 köy korucusu da tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Bu arada, çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.