Dolar
32.38
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit polis doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Mahmut Ava ve Miraç Kadir Özcan'ın cenazesi, memleketlerinde toprağa verildi.

17.01.2017 - Güncelleme : 17.01.2017
Şehit polis doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

OSMANİYE/TRABZON

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Mahmut Ava (29), memleketi Osmaniye'de, şehit polis Miraç Kadir Özcan'da Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından Toprakkale ilçesi Kışla Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı, dua edildi.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı tabutu, Kışla Mahallesi Mezarlığına götürüldü.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Osmaniye Valisi Kerem Al, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Osmaniye Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Eşinin polis şapkasını takan 3 aylık hamile Gülseren Ava ile şehidin annesi Fadime Ava güçlükle sakinleştirildi.

Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazı sonrası şehidin cenazesi, Kışla Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şehit polis memuru Mahmut Ava'nın bugün doğum günü olduğu öğrenildi.

Trabzon

Şehit polis memuru Miraç Kadir Özcan için Trabzon'un Maçka ilçesinin Gürgenağaç Mahallesi'ndeki caminin karşısında bulunan alanda tören düzenlendi.

Törene, şehidin eşi Semra, annesi Gülşen, babası Ali, kardeşi Berat Özcan ve diğer yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora ve Ayşe Sula Köseoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Hakan Arıkan, Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin, güçlükle ayakta duran babası Ali Özcan taziyeleri kabul etti.

Naaşın başında bekleyen anne Gülşen Özcan, "Oğlum sana kurban olurum, yavrum benim", eşi Semra Özcan ise "Kalk aşkım, kalk, 'şaka yaptım' de." diyerek gözyaşı döktü. Gülşen ve Semra Özcan daha sonra sarılarak birbirlerini teselli etmeye çalıştı.

Eşinin tabutun önündeki fotoğrafını alarak öpen Semra Özcan'ı Ayşe Sula Köseoğlu sarılarak teselli etti.

Şehit Özcan'ın naaşı, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra aynı mezarlıkta toprağa verildi.

Törene katılan Bakan Soylu ve diğer yetkililer, baba Ali Özcan ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Daha sonra mezarlığa geçen Bakan Soylu, defin işlemlerinin ardından bir kutu içindeki Türk bayrağını, baba Ali Özcan'a teslim etti.

Bakan Soylu, törenin ardından aynı mahallede kurulan taziye çadırında şehidin yakınlarıyla bir araya geldi.

Muhabir: Halit Demir, Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın