Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.90
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,089.25
Gündem

Şehit polisler Malkav ve Demir son yolculuklarına uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan özel harekat polisleri Malkav ile Demir'in cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Şehit polisler Malkav ve Demir son yolculuklarına uğurlandı

ADANA/KÜTAHYA

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Metin Malkav'ın (24) Türk bayrağına sarılı tabutu, Merkez Sabancı Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin yakınları, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Malkav'ın cenazesi, Kabasakal Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

Demir'in cenazesi Kütahya'da toprağa verildi

Saldırıda şehit düşen 22 yaşındaki Ahmet Demir için ise Kütahya Polisevinde tören düzenlendi. Oğlu gibi kendisi de özel harekatçı olan baba Mehmet Ali Demir, cenaze törenine üniformasıyla katıldı. Kız kardeşi Emine de abisinin özel harekatçı üniformasını giydi.

Anne Hanife Demir, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanarak "Bugün oğlumun düğün günü. İşte oğlum düğün kıyafetlerini giymiş burada yatıyor. Oğluma söz verdim ağlamayacağım ve dik duracağım." dedi.

Şehidin engelli kardeşi Mustafa Demir, tekerlekli sandalye ile törene katıldı.

Törende helallik alınması ve İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün dua etmesinin ardından şehidin cenazesi, Çavdarhisar ilçesine bağlı Tepecik köyüne götürüldü.

Şehit polis Demir'in naaşı, köy camisinde öğle vakti Gül'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığına defnedildi.

Mardin'in Derik ilçesinde, Kızıltepe-Viranşehir karayolu Denktaş Mahallesi yakınlarında, PKK'lı teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, göreve giden personelin naklini sağlayan zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmişti. Patlamada araçta bulunan 3 polis memuru şehit düşmüştü.

Muhabir: Bekir Ömer Fansa

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın