Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,206.44
ETH/USDT
3,587.90
BTC/USDT
71,035.00
BIST 100
9,063.01
Gündem

Şehit polis memurları Çiftaslan ve Erdur'un cenazeleri toprağa verildi

Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan polis memurları Çiftaslan ve Erdur'un cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

29.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
Şehit polis memurları Çiftaslan ve Erdur'un cenazeleri toprağa verildi

DİYARBAKIR/KAHRAMANMARAŞ/ELAZIĞ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırısında şehit olan polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur için İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Törende şehitlerin yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşınan şehit polislerin cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Çiftaslan'ın cenazesi Kahramanmaş'ta toprağa verildi

Diyarbakır'dan askeri uçakla Kahramanmaraş Havalimanı'na getirilen şehit Çiftaslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna daha sonra konvoy eşliğinde Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Turan Mahallesi'ndeki baba ocağına götürüldü.

Ulu Camisine getirilen Çiftaslan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında taşınarak katafalka konuldu. Şehidin annesi Süheyla Çiftaslan, eşi Dilek Çiftaslan ile yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Elazığ'da hüzün

Diyarbakır'dan uçakla Elazığ Havalimanı'na getirilen şehit Erdur'un Türk bayrağına sarılı naaşı ise konvoy eşliğinde Abdullah Paşa Mahallesi'nde bulunan ağabeyi Adem Erdur'un oturduğu apartmanın önüne getirildi.

Sokağı dolduran şehidin yakınları Erdur'un cenaze aracındaki naaşı başında gözyaşı döktü. Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından şehidin cenazesi, Sürsürü Mahallesi'ndeki Mevlana Camisi'ne götürüldü.

Buradaki törene katılan şehidin eşi Melek ve annesi Ayşe Erdur güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından şehit Erdur'un cenazesi, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu yaralanan 2 polis memuru şehit olmuş, sonrasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, 1 polis memuru ile AA muhabiri yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın