Dolar
32.42
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Şehit polis memurları için tören düzenlendi

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan polis memurları Hamza Irmak ve Abdullah Bozkurt için tören düzenlendi.

Yılmaz Kazandıoğlu, Necmi Ertuş  | 28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Şehit polis memurları için tören düzenlendi

Hakkari

HAKKARİ

Hakkari'de Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törene, Vali Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Yalçın Baysal, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Mehmet Emin Taşçı, Hasan Ongu ve Bekir Abacı, AK Parti İl Başkanı Nurettin Fırat ile kurum temsilcileri, polis ve askerler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirilerek öz geçmişleri okundu.

İl Emniyet Müdürü Holoğlu, törende yaptığı konuşmada, iki polis memurunun genç yaşta şehadet mertebesine ulaştığını belirterek, "Tarih gerçekten tekerrür etmektedir. Geçmişte milletimize karşı tüm ordularını birleştiren zihniyet, bugün her türlü terör unsurunu ülkemize, devletimize karşı harekete geçirmekte, ittifak etmektedir." dedi.

İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin okuduğu duanın ardından şehit Irmak'ın naaşı Ankara ve Abdullah Bozkurt'un cenazesi Yozgat'a gönderilmek üzere helikopterle Van'a uğurlandı.

Hakkari'de, dün terör örgütü PKK mensuplarının patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirdiği saldırıda 2 polis memuru şehit olmuş, 11 polis, bir asker ve 3 vatandaş yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın